SPONSORLU

MobilCadde.com, Mobil Aksesuar 2014 Raporu [İnfografik]

MobilCadde.com, Mobil Aksesuar 2014 Raporu [İnfografik]

Cep Telefonu kılıf ve aksesuar sektörünün öncü e-ticaret sitesi MobilCadde.com, 2014 yılının mobil aksesuar sektörünü raporladı. 2014 yılının başından bu yana Erkas Kurumsal adı altında B2B satışlarına da başlayan MobilCadde.com, bayisi olan 100’den fazla perakende teknoloji mağazası ve online site satış verilerine dayanarak 2014 yılının telefon ve tablet aksesuar satış ve alışkanlıkları ile ilgili bir infografik yayınladı.

Cihazların aksesuar satışlarında 2014’ün son çeyreğinde liderlik bayrağını iPhone 6’nın aldığı görünüyor. Kılıf kullanma nedenleri incelendiğinde ise stile özel kullanımın 2014 yılında 2013’e göre %8 artış gösterdiğine dikkat çeken MobilCadde.com CEO’su Erkan Yılmaz, telefon kılıfının bir moda objesi olarak hayatımızda yer aldığını belirtiyor.

Raporda, 2014 yılında kadın ve erkeklerin kılıf kullanım nedenleri, popüler aksesuarlardan Selfie çubuğu ve burçlara göre kılıf tercihleri dikkat çekiyor. Telefon kılıf seçimi kadın ve erkekler için farklılık gösterirken, burçlara göre de farklı tarz kılıflar tercih ediliyor. 2014 yılında hızlı yükseliş gösteren aksesuarlar içerisinde cam ekran koruyucular, fitness bileklikleri, selfie çubuğu ve powerbank bataryalar yer alıyor. iPhone 5S ile mobil renk ailesine katılan gold renginin, en çok tercih edilen renkler içerisinde 4. Sıraya yükselmiş olması da göze çarpıyor.

2010 yılından bu yana sektörde yerini koruyan MobilCadde.com, 2014 yılında hedeflerine ulaşmak için hızla çalıştı. Aktif ürün çeşidi 20 bini geçerken, günde ortalama 43 yeni ürün satışa sunuldu. Siparişlerin %91’i aynı gün kargoya verilirken, 2014 itibari ile başladığı B2B satışları ile sektörün önde gelen teknolojik mağazalarında kendi üretimi olan Dafoni marka ürünleri yer aldı.

mobilcadde_mobil_aksesuar_2014 (1)

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.