2,6 milyon tweet'in atıldığı Altın Küre gecesinde Amazon ilk ödülünü aldı

2,6 milyon tweet'in atıldığı Altın Küre gecesinde Amazon ilk ödülünü aldı

Amerika'nın en prestijli TV ve film ödüllerinden Altın Küre Ödülleri dün düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Sosyal medyanın en çok konuşulan konularından biri olan ödüllerle ilgili #GoldenGlobe hashtag'iye 2,6 milyon adet tweet atıldığını belirtiyor Twitter. Gecenin diğer dikkat çeken özelliği ise Amazon'un ilk Altın Küre'sini aldığı ödül töreni olması.

En iyi TV komedi/müzikali kategorisine Orange is the New Black ile aday olan Netflix; birçoklarınızın aşina olduğu Silicon Valley ve Girls dizileriyle aday olan HBO'ya Video servisiyle rakip olan Amazon'un adayı Transparent dizisiydi. Tek geceliğine de olsa rakiplerini geride bırakarak ödülü kucaklayan Amazon, geceyi iki Altın Küre ile kapattı. Transparent'in başrol oyuncusu Jeffrey Tambor, transseksüel bir ebeveyni canlandırdığı rolüyle 'TV komedisi veya müzikalinde en iyi erkek oyuncu' ödülünü aldı.

Daha önce Re/code'un dikkat çektiği gibi, online yayınlar konusunda Amazon, Netflix'in epey gerisinden geliyor ancak servis pazar payındaki artışla dikkat çekiyor. Aşağıdaki iki grafik 2014 İlkbaharından Sonbaharı'na servislerin pazar paylarındaki değişimi gösteriyor: amazon netflix 11

İkilinin yarıştığı kategori haricinde Netflix de iyi bir Altın Küre performansı gösterdi. House of Cards ile TV Drama dalındaki en iyi aktör ödülünü eve götüren Netflix'in Orange is the New Black'i üç farklı kategoride ödüle aday gösterildi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.