Facebook, QuickFire Networks'ü satın aldı

Facebook, QuickFire Networks'ü satın aldı

Facebook, video izleme deneyimini büyük oranda artıran QuickFire Networks şirketini satın aldı. QuickFire, patentli olarak eline bulundurduğu teknolojiyle, genişbant internet bağlantı hızınıza göre video kalitesini düşürmeden kapasite sorununu çözme konusunda yardımcı oluyor. Bant genişliği konusunda yaptığı ayarlarla, videoların sorunsuz ve takılmadan gösterimini sağlıyor.

Patentli bir teknolojiyi elinde bulunduran QuickFire Networks, Facebook için gayet önemli bir konumda olacak. Henüz dün Facebook ile ilgili paylaştığımız bazı rakamlar, Facebook'taki video tüketimini gözler önüne seriyordu. Paylaşılan rakamlara göre, Facebook üzerinde 2 yıl içinde mobil cihazlarda video izlenme oranı yüzde 532 arttı. Bu rakamlara baktığımızda, video tüketimi Facebook için oldukça önemli. Kullanıcıların video izleme deneyimi artırmaya çalışan Facebook, ileride denemesini yaptığı video reklamları da yaygınlaştıracak gibi gözüküyor.

QuickFire Networks'ün CEO'su Craig Y. Lee, şirketin web sitesi üzerinde yaptığı açıklamada, Facebook'ta günde 1 milyardan fazla video izlenmesinin gerçekleştiğini, bu deneyimi iyileştirmek için Facebook'a katıldıklarını belirtti.

2015 yılına hızlı bir giriş yapmış olan Facebook, Wit.ai satın almasının ardından QuickFire Networks satın almasıyla 2015 yılının ikinci satın almasını yapmış oldu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.