Google video reklamverenler için daha detaylı istatistikler sunmaya başlıyor

Google video reklamverenler için daha detaylı istatistikler sunmaya başlıyor

Her yıl birbirinden ilginç yeni donanımların ve prototip cihazların tanıtıldığı CES fuarında, servis tarafında da yenilikler eksik olmuyor. Bu duyurulardan bir tanesini de Google'ın Gösterim ve Video Reklamlar'dan sorumlu başkan yardımcısı Neal Mohan yaptı.

Google sahibi olduğu DoubleClick platformu izle video reklamverenleri için daha detaylı bir yönetim paneli ve gösterim raporu hazırlıyacak. Hali hazırda şirket reklamverenlere, reklamlarının izlenme performanslarına yönelik rapor sunuyordu ancak Neal Mohan'ın yaptığı açıklamaya göre yeni panelle birlikte şirketler artık reklamlarıyla ilgili detayları öğrenebilecekler.

Bunlara örnek vermemiz gerekirse "Reklamı Geç" butonunun reklamdaki kullanım sıklığı, reklamın arka planda izlenmesi, reklamın monitör açık/kapalıyken izlenme oranları, birden fazla reklamın yer aldığı videolarda ara reklamların izlenip izlenmediği ve nasıl izlendiğiyle ilgili detaylar yeni panelde yer alacak.

Bu yeni panelin reklamverenler tarafından olumlu karşılanacağı kesin gibi. Markalar aldıkları daha detaylı sonuçlarla birlikte reklam stratejilerini ve hedef kitlelerini daha doğru yöne doğru çevirme imkanına sahip olabilecekler.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.