Sanal gardırop Giysicini.com yenilikleriyle mobilde yükselişe geçmek istiyor

Sanal gardırop Giysicini.com yenilikleriyle mobilde yükselişe geçmek istiyor

2012 yılında özellikle kadınların giyim tercihlerini paylaşması için kurulan Giysicini.com, mobil uygulamaları ve yenilikleriyle yükselişe geçmek istiyor.

Kısaca hatırlartmak gerekirse, Giysicini.com kullanıcılarına kombin oluşturma ve bu alanda sosyalleşme imkanı tanıyan bir girişim. Kullanıcılar kendi gardırobunu oluşturup, kombinlerini arkadaşlarıyla paylaşabiliyor. Tüm içeriklerde renklere göre detaylı arama yapılabiliyor.

Didem Yeni ve Gökay Borulday tarafından kurulan girişim, şimdiye kadar aldığı 230 bin TL yatırımla yoluna devam ediyor ve özellikle mobil uygulamalarıyla etkili olmak istiyor.

giysicini kombin  mobil uygulama 2

Hem iOS hem de Android platformunda kullanıcılarıyla buluşan Giysicini, Mayıs ayında mobilde yaptığı güncellemeyle beklediği ilgiyi görmüş. 55 bini geçen kullanıcı şimdiye kadar 82 binden fazla ürün kullanarak 45 bin kombin yapmış. Kullanıcı başına kombin sayısı 1'den az olsa da aktif kullanıcı sayısına göre bu ortalamanın çok daha fazla olduğunu söyleyebiliriz.

Oyunlaştırma ile artan kullanıcı etkileşimi

Melih Ödemiş, Kaan Boyner ve Önder Öztarhan gibi melek yatırımcıların desteğini alan İstanbul merkezli girişim, ekibini genişleterek bir oyunlaştırma kurgusu oluşturmuş. Söz konusu kurguya göre kullanıcılar paylaşım sıklığına, kullandığı ürünlere ve paylaşım yaptığı saate göre çeşitli rozetler kazanıyor.

Oyunlaştırma kurgusu uygulandıktan sonra Giysicini'nde günlük kombin sayısı 3 katına, oturum süresi ise 2 katına çıkmış.

Giysicini gibi e-ticarete farklı bir açıdan yaklaşan girişimlerin Türkiye'de sadık kullanıcılar kazanması şimdilik biraz zor. Ancak Giysicini mobil uygulamalarını güçlendirerek fiziksel tarafa da dokunmak, kullanıcı verilerini analiz ederek yeni önerilerde bulunmak bu alanda gösterilebilecek en iyi mücadeleyi vermek istiyor.

Umarım Giysicini planlarını uygulamada başarılı olabilir ve bu alandaki yeni girişimlerin de önünün açılmasını sağlar.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.