11 bin 500 ürünün listelendiği Product Hunt'ta 2014'te en çok oylanan ve ilgi gören ürünler

11 bin 500 ürünün listelendiği Product Hunt'ta 2014'te en çok oylanan ve ilgi gören ürünler

2013 sonunda kurulan ve geçtiğimiz yıl teknoloji dünyasının buluşma noktalarından biri haline gelmeyi başaran Product Hunt (PH), 2014'ün en başarılı girişimlerinden biriydi. Yıl içinde aldığı toplam yatırımı 7,5 milyon dolara çıkaran PH, 2014 performansını gösteren, Product Hunt sayılarla 2014 yılı özetini 31 Aralık'ta yayınladı.

Kurucu ortağı Ryan Hoover'ın Medium'da paylaştığı verilere göre 2014 yılında, PH üzerinde toplam 11 bin 576 ürün listelendi. Bu ürünleri keşfedip, sayfada listeleyen en başarılı 30 kullanıcıyı da açıklayan PH'nin 2014'teki en başarılı avcısı Buffer'ın Ürün Yöneticisi Brian Lovin oldu. Onu Google Ventures ortağı Rick Klau izliyor. PH'de artık kullanıcıların birbirini takip edebildiğini göz önünde bulundurarak, listenin tamamını görmenizi tavsiye ederiz.

maphunt 1Product Hunt'ta listelenen ürünlerin geldiği bölgeleri haritalayan maphunt'ın yukarıdaki haritasında ABD'nin bu alanda açık ara önde olduğunu gösteriyor. Onu Avrupa ve Hindistan izliyor.

Toplam 61 bin 497 yorumun paylaşıldığı PH'de en çok konuşulan ilk üç konu sırasıyla PH'nın Ağustos ayında yayınlanan iOS uygulaması, Mailbox'ın Mac uygulaması (beta) ve Google'ın yeni e-posta servisi Inbox olmuş.

Ürünleri kullanıcı oylamalarına göre listeleyen PH'da kullanıcılar bu yıl toplam 628 bin 466 oy kullanmış. En çok oylanan ilk 5 ürünse şu şekilde:

instagram-hyperlapse-thumb

1) Product Hunt iOS uygulaması

2) Hyperlapse: Instagram'ın time lapse uygulaması

3) Google Inbox: Google'ın yeni nesil e-posta ürünü

4) Product Hunt Collections: PH'nın kullanıcılarına kendi listelerini yapmalarına izin veren ürünü

5) Coolors: Tasarımcılar için süper hızlı renk şemaları

Yeni ürünlerin tanıtımı için en iyi online referanslardan biri haline gelen PH'ın ürünlere trafik gönderme kapasitesi de dikkat çekiyor. 2014'te listelenen ürünlere yaklaşık 24 milyon tekil ziyaretçi gönderen PH'ta en çok trafik çeken ilk 5 ürünlerse şunlar:

coolors

1) Withoomph: Anında logo üretmenizi, birkaç dokunuşla kişileştirmenizi ve 40 dolardan başlayan fiyatlarla satın almanızı sağlıyor.

2) Coolors

3) Naninum: Girişimleri için isim bulmakta zorlananlar için otomatik şirket ismi oluşturucusu

4)Hive: Dünyanın ilk, ücretsiz ve sınırsız bulut depolama çözümü olma iddiasındaki servisin premium versiyonu da ücretsiz.

5) Ethan: Geliştiricisinin kendi adını verdiği uygulama, Ethan ile mesajlaşmanızı sağlıyor.

2015 yılında daha etkili ve kullanışlı bir servis haline gelmesini beklediğimiz Product Hunt mutlaka takip edilmesi gereken servislerden biri. Product Hunt sayılarla 2014 yılı özetinin tamamını burada bulabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.