Ofisko.com: Girişimciler ve KOBİ'ler için minimalist bir proje yönetim uygulaması

Ofisko.com: Girişimciler ve KOBİ'ler için minimalist bir proje yönetim uygulaması

ofisko is proje yonetim servisiTürkiye'de geliştirilen SaaS tipi proje ve iş yönetim uygulamalarıyla maalesef nadiren karşılaşıyoruz. Ofisko.com bu nadir uygulamalardan biri ve bu alandaki boşluğu doldurmak niyetinde.

Rakamlarla konuşmak gerekirse; Türkiye’de 400 binin üzerinde kurumsal web kullanıcısı bulunuyor ve bunların yüzde 99'u KOBİ'lerden oluşuyor. Ofisko.com da bu kitlenin ihtiyaçlarına cevap vermek istiyor. Gerçekten de hitap ettiği kitleye uygun; basit ama işlevsel bir çözüm sunuyor.

ofisko is proje yonetim uygulamasiEmre Ünal ve Can Saydam tarafından Şubat 2014'te temelleri atılan Ofisko, Kasım 2014'te satışa başlamış ve ilk çalışanını kısa süre önce işe almış. Şu anda 84 üye takım ve iş yeri tarafından kullanılıyor.

Webrazzi okuyucuları Basecamp, Trello, Asana, Wunderlist gibi girişimleri pekala biliyor. Ama KOBİ tarafında yabancı uygulamaların bilinirliği çok az. Daha çok klasik yöntemlerle iş yapılıyor. Bu durumu değiştirmek isteyen Ofisko da avukatlık ofislerinden dijital ajanslara kadar tüm küçük ve orta ölçekli işletmelere ulaşmayı hedefliyor.

İlk aşamada 15 bin ile 45 bin takıma ulaşmak isteyen Ofisko, şu aşamada gelişmiş proje yönetim uygulamalarının rakibi değil. Ancak ilerleyen zamanda kullanıcılarının ihtiyaçlarına yanıt vermek adına kendini geliştirerek böyle bir iddiada bulunabilir.

Ofisko'nun mobil uygulaması yok ama mobile duyarlı bir tasarımla geliştirildiği için mobilden erişim sorun değil. MVP modelinde geliştiriliyor diyebiliriz. Dolayısıyla hemen 4 başı mâmur bir hizmet beklemeyin. :)

Ofisko maalesef 'freemium' bir modeli yok. Kullanıcı sınırı olmadan, proje sayısına bağlı 49 TL'den başlayan üyelik paketleri var. Ama 1 aylık ücretsiz deneme süresi olduğunu hatırtalım. Siz de benim gibi yerli SaaS uygulamalarına şans vermek isterseniz, ofisko.com'a göz atmanızı tavsiye ederim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.