Doughbies: 20 dakika içinde taze kurabiye teslimatı yapan girişim

Doughbies: 20 dakika içinde taze kurabiye teslimatı yapan girişim

San Francisco'da yeni hizmete giren girişimlerden Doughbies.co, ürettiği el yapımı ev kurabiyelerini 20 dakikada teslimat garantisiyle yola çıkmış durumda.

Yemek konusunda anlık sipariş ve teslimat gittikçe yaygınlaşıyor. Ülkemizde de bu tarz girişimleri yemek konusunda görmeye başladık. İlk olarak evin ihtiyaçları, sonrasında ise taze yemek olarak ortaya çıkan bu girişimler şimdi de kurabiye gibi daha derin dikey pazarlarda yaygınlaşmaya devam ediyor.

500 Startups destekli bir girişim Doughbies, San Francisco'da ufak bir bölgede hizmet veriyor. Zip kodla sipariş verebildiğiniz Doughbies, toplu siparişlerde ise biraz daha uzak bölgelere teslimat yapabiliyor. Yerel aşçılar tarafından bölgedeki fırınlar tarafından el yapımı olarak üretilen bu kurabiyeler, hem yerel ekonomiye bir katkı sağlıyor hem de Doughbies'ın müşterilerine taze bir sunuş yapmaları konusunda yardımcı oluyor.

doughbies

Girişimin kurucu ortağı Daniel Conway, kısa zamanda farklı bölgelere de teslimat için büyümeyi hedeflediklerini açıkladı. Pazartesi'den Cuma gününe kadar hizmet veren Doughbies, hafta sonu çalışmıyor. Bu da girişimin biraz da ofis çalışanlarını hedef kitlesine aldığının göstergesi. Özellikle bölgedeki ofis çalışanlarına kurabiye dağıtımı gerçekleştirmeyi hedefleyen girişim, talep üzerine çalışıyor ve kurabiyelerin de fırından çıkma saatine göre belli saat dilimleri arasında sipariş alıyor.

Dougbies'de teslimatlar ücretsiz olarak gerçekleştiriliyor. 3'lü kurabiye paketleri 8 dolar, 6'lı kurabiye paketleri 12 dolar, 12'li kurabiye paketleri ise 22 dolarlık fiyatlarla sipariş edilebliyor. Şu anda sitede yılbaşı konsepti var ve kurabiyeler - bu konsepte uygun olarak hazırlanmış. Dougbies'in Facebook sayfasından aldığı yorumlara bakılırsa kurabiyeler de oldukça lezzetli ve Dougbies'in diğer şehirlere gelmesi için de yüksek bir talep mevcut.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.