Slipnote: Görsel mesajlaşma uygulamalarına yeni ve eğlenceli bir örnek

Slipnote: Görsel mesajlaşma uygulamalarına yeni ve eğlenceli bir örnek

slipnote resimli mesajlasma uygulamasiMetin tabanlı anlık mesajlaşma uygulamaları günden güne görsel açıdan zenginleşmeye çalışıyor. Slipnote (itunes) ise ilk günden görsel bir iletişimi temel alıyor ve eğlenceli bir iletişimin yolunu açıyor.

Ohad Assoulin ve Asaf Asulin tarafından geliştirilen Slipnote, her düşüncenin bir kaç saniye içinde görsel bir şekilde sunulabileceğini savunuyor. Başka bir uygulama hakkındaki toplantı sırasında ortaya çıkan Slipnote, elinizin altındaki görselleri hızlıca kırpıp metin mesajlarıyla ve çizimlerle süsleyerek arkadaşlarınıza gönderebiliyorsunuz.

Şu anda 'alfa' aşamasında kullanıma sunulan Slipnote, lool ventures, Kima ventures ve Jeff Pulver tarafından 700 bin dolar yatırımla desteklenmiş. Slipnote'u geliştiren İsrailli girişimciler, Slipnote'tan önce Ku adlı uygulamayla Türkiye'den ve dünyadan 150 bin kişiye ulaşmış. Ohad ve Asaf, Slipnote ile daha fazla kişiye ulaşmak istiyor ve bu sebeple Türkiye'yi de önemsiyor.

Üç aylık bir çalışmanın sonucunda ortaya çıkan Slipnote'un basit ve güzel bir uygulama olduğunu söyleyebilirim. Sosyal ağlarda başlayan 'görsellerin yükselişi'  hiç şüphesiz her alanda devam ediyor ve Slipnote benzeri uygulamalar dikkat çekiyor.

Instagram'ın Hyperlapse gibi denemeler yapması ve Twitter kurucularından Jack Dorsey'in Super.me ile ilgileniyor olması bunun en belirgin göstergelerinden.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.