10 milyon Euro yatırım alan Jolla, mobil ticaret çağına hazırlanıyor

10 milyon Euro yatırım alan Jolla, mobil ticaret çağına hazırlanıyor

jolla akili telefon tablet logoNokia'nın Meego OS işletim sistemini yeniden yorumlayan Jolla, kitlesel fonlama kampanyasında gördüğünü büyük ilginin ardından yatırımcıların da harekete geçmesini sağladı. Seri B turunda 10 milyon Euro yatırım aldı.

Finlandiyalı Jolla, yeni tableti için açtığı kitlesel fonlama kampanyasında hedefinin dört katına çıkmayı başardı 1.82 milyon dolar destek toplamayı başarmıştı. Ciddi bir ilgiyle karşılaşan Jolla, bu kez yatırımcılardan 10 milyon Euro'lık bir destek aldı ve toplam yatırım tutarını 34 milyon Euro'ya yükseltti.

Jolla Yönetim Kurulu Başkanı Antti Saarnio, her ne kadar önemli bir tutar olsa da bu yatırımın Jolla'nın hedefleri için küçük bir tutar olduğunu ifade ediyor. Android ve iOS gibi rakipler düşünüldüğünde de Saarnio'nun haksız olduğunu söyleyemeyiz. Peki Jolla nereye gitmek istiyor?

Gelecek mobil ticarette

Önümüzdeki dönemde donanıma çok fazla odaklanmak istemeyen Jolla, gelecekte mobil ticaretin çok önem kazanacağını düşünüyor. Dolayısıyla bu alanda etkili bir mobil işletim sistemi geliştirmek istiyor. Android'i bu alanda şimdilik etkili olmadığını düşünen Jolla, uygulama tabanlı mobil çağdan mobil ticaret tabanlı bir çağa geçiş yapacağımıza inanıyor.

Antti Saarnio, bu bakış açısıyla dijital içerik ve e-ticaret oyuncularını Sailfish OS'a davet ediyor ve gerçekten 'Jolla geleceğin Nokia'sı olabilir mi?' sorusunu tekrar akıllara getiriyor. Sıradışı başarılar için sıradışı hamleler gerekiyor ve bu anlamda Jolla'nın merak uyandırdığını söyleyebiliriz.

Asya pazarında büyümek isteyen Jolla'nın geliştirdiği Sailfish OS işletim sistemi, uygulama tarafında elbette Android, iOS ve Windows Phone kadar zengin değil ama Android uygulamalarını desteklediği için bu sorunu dolaylı yoldan aşmış görünüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.