Instagram aktif olmayan ve sahte hesapları silmeye başlıyor

Instagram aktif olmayan ve sahte hesapları silmeye başlıyor

Instagram Aralık 2014 itibariyle aldığı karar doğrultusunda kullanıcı deneyimini daha iyi bir hale getirmek amacıyla bazı aksiyonlar almaya başladı. Instagram kullanıcılarına da duyurulmaya başlanan özellik, kullanıcılara "takipçi sayınızda değişiklikler" yaşanabilir şeklinde duyuruldu.

Instagram'ın Community Guidelines'ına dikkat çekilen bu değişiklikle birlikte Instagram inaktif olan hesapları, spam hesapları, takipçi satın alma gibi üçüncü parti uygulamalar aracılığıyla kullanılan hesapları tamamen silmiş olacak. Instagram bununla birlikte kullanılan pek çok kullanıcı adının yerini boşaltmış olacak.

Instagram, Community Guidelines'da da belirtildiği gibi kısaca kendi fotoğraf ve videolarınızı yüklemenizi, kıyafetlerinizi üstünde tutmanızı, saygılı olmanızı ve spam yapmamanızı istiyor.

Instagram'ın yaptığı bu yeni temizlikle birlikte aktif olmayan hesaplarla birlikte kendine ait fotoğraf paylaşmayan hesapları da silecek. Kısacası bu büyük temizliğin ardından Instagram kurallarını kullanıcı deneyimini de düşünerek katılaştıracak gibi gözüküyor.

Instagram politikası gereği illegal içeriklere, çıplaklığa, kendine zarar vermeyi özendiren içeriğe, spam ve kendine ait fotoğraf/videoları paylaşmayan hesaplara izin vermiyor. Instagram bu konudaki ilkelerine uyum gösteremeyecek kullanıcıları ise açık şekilde alternatif görsel paylaşım servislerine yönlenmeye davet ediyor. Sonuç olarak 2015 yılında biraz daha temiz bir Instagram ile karşılaşacağımız aşikar. Bu süreçte Instagram'ın artık Facebook gibi halka açık bir şirketin parçası olmasının da etkisi mevcut.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.