Spotify ile işbirliğine giden Shazam, tanıdığı şarkıları uygulama içinde dinlemenize izin veriyor

Spotify ile işbirliğine giden Shazam, tanıdığı şarkıları uygulama içinde dinlemenize izin veriyor

Shazam, artık yalnızca bir müzik tanıma uygulaması değil. Mobil ve webdeki kapsamlı güncellemesiyle yenilenen Shazam, kullanıcılarının buldukları şarkıları uygulamadan ayrılmadan dinlemesine izin veriyor. Bunun için yeni bir müzik çalar ekleyen Shazam, popüler online müzik dinleme servisi Spotify ile işbirliğine gitti.

Yeni Shazam'da müzik arama ve keşfi de daha fazla ön plana çıkıyor. Öneri motorunu iyileştiren uygulama, daha önce Shazam'ladığınız müziklere göre size daha isabetli öneriler yapma iddiasında. Shazam'ın popüler müzik sıralamaları ya da bulduğunuz şarkılardan oluşan çalma listelerinin de tamamı artık uygulama içinden dinlenebiliyor. Yeni müzik oynatıcısına Tinder'a benzer bir özellik ekleyen Shazam'da çaldığınız şarkıyı beğenmiyorsanız sola doğru sürükleyip geçebiliyor, tersi durumda sağa doğru sürükleyip listenize ekleyebiliyorsunuz.

shazam 1

İşbirliği sayesinde Spotify üye kullanıcıları, Shazam listesine ekledikleri şarkılara Spotify uygulamasından da erişebiliyor.

Shazam'ın bu şekilde yenilenmesi oldukça iddialı bir hedefe hizmet ediyor. Daha önce değindiğimiz gibi "Shazam etkisi" sayesinde, uygulama müzik dünyasında neyin popüler olacağını ön görmek için bugün elimizdeki en iyi araçların başında geliyor. Bugüne kadar 500 milyon kez indirilen Shazam'ın çoğunluğu iTunes'tan olmak üzere dünya genelinde müzik satışlarının yüzde 7'sini sağladığı belirtiliyor.  Güncellemenin kullanıcıların Shazam'da geçirdiği zamanı arttırmaya yönelik olduğu ortada.

spotify 2

Shazam, geçtiğimiz Nisan ayında, rakip müzik servisi Deezer ile anlaşarak, Spotify'dan dinlenen şarkıları duymamazlıktan gelmeye başladığını duyurmuş, Ağustos ayından bu uygulamaya son vermişti. Yeniden Spotify ile anlaşan Shazam'ın bir diğer online müzik dinleme servisi ortağı ise Rdio.

Güncellemeyle birlikte Shazam.com web sayfasında dünya genelinde 5 milyondan fazla Shazam'lanan şarkılara ait The Shazam Hall of Fame listesi de yayınlandı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.