IAC, CollegeHumor'ı 100 milyon dolar civarında bir bedelle satılığa çıkardı

IAC, CollegeHumor'ı 100 milyon dolar civarında bir bedelle satılığa çıkardı

IAC, sahibi olduğu eğlenceli görsel ve video paylaşım sitesi CollegeHumor.com'u satılığa çıkardığı konuşuluyor. Henüz CollegeHumor yetkilileri konuyla ilgili bir açıklama yapmamış olsalar da konuya yakın kaynakların doğruladığı habere göre IAC, CollegeHumor'ı 100 milyon dolar civarında bir bedelle satılığa çıkarmış durumda.

Bünyesinde Vimeo, Ask.com, Ask.fm, match.com, about.com ve pek çok benzer büyük şirketi barındıran internet şirketleri grubu IAC, ayda milyarlarca ziyaret almayı başarıyor. IAC, 2006 yılında CollegeHumor'ın çoğunluk hissesini satın almış ve bunun için şirkete 20 milyon dolar ödeme yapmıştı. O günden bu yana, şirketin değerlemesinin artması elbette gözden kaçmıyor. Satışın da 100 milyon dolar civarında gerçekleşmesi halinde IAC, CollegeHumor'dan güzel bir çıkış yapacak.

1999 yılında, Marylend'de Josh Abramson ve Ricky Van Veen adlı iki lise öğrencisi arkadaş tarafından kurulan CollegeHumor, bugün aylık 20.7 milyon tekil ziyaretçiyi kendisine çekmeyi başarıyor.

Son dönemlerde şirketler, eğlence odaklı içerikler üreten markalara da ciddi biçimde ilgi duyuyorlar. Özellikle bu içeriklerin video içerikli olanlarına da ciddi bir ilgi mevcut. CollegeHumor'ın YouTube hesabı da büyük bir ilgiye maruz kalıyor. YouTube'un takipçi sayısı en yüksek kanalın da sahibi olan CollegeHumor'ın tam 8.5 milyondan fazla YouTube takipçisi bulunuyor. YouTube'daki 1 numaralı komedi kanalı olarak da kendini konumlandıran CollegeHumor, video içeriğe büyük destek sağlıyor.

CollegeHumor'ın talipleri arasında kimler olacağı ve hangi medya grubunun ya da şirketin CollegeHumor'ı satın almak konusunda bazı adımlar atacağını kesinlikle zaman gösterecek. Ancak içerik açısından CollegeHumor'ın önemli bir yeri bulunuyor. Dolayısıyla bilindik reklam modellerinin yanı sıra, içerik pazarlaması anlamında kullanılıyor olması CollegeHumor'ı daha önemli bir hale getiriyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.