Funimate ile tanışın. Nokia'nın Finlandiya'daki Ar-Ge Merkezi'nde yönetici olarak yaklaşık 10 yıl çalıştıktan sonra Türkiye'ye dönen Kemal Uğur'un liderliğinde geliştirilen uygulama, bundan yaklaşık altı ay önce 150'den fazla ülkede yayınlandı. App Store'daki ilk haftasında Apple tarafından "En İyi Yeni Uygulama" olarak nitelenen Funimate yine Apple tarafından 150'den fazla ülkede "En iyi Selfie" uygulamaları arasında gösterildi. Funimate, bugüne kadar büyük çoğunluğu Amerika'dan olmak üzere 210 bin kez indirildi.
Selfie'ler ve hareketli görsellerin popülerliğini başarılı şekilde birleştiren Funimate kesinlikle eğlenceli bir uygulama. Selfie'nizi belirli efektler kullanarak çekip, paylaşmanızı oldukça kolay hale getiren Funimate ile albümünüzdeki fotoğrafları da yine belirli efektler kullanarak montajlamanız mümkün. Yapmanız gereken tek şey uygulamayı açtığınızda kamera / videolarım veya fotoğrafların yollarından birini izlemek.
Kamera ile loop yani dönen kısa videolar formatında selfie'ler çekmenizi sağlayan Funimate ile çekimlerinize farklı hareketli efektler ekleyebiliyor ve bunları Facebook, Twitter, WhatsApp ya da Instagram gibi sosyal ağlarda paylaşabiliyorsunuz. Halihazırda uygulamayı popüler hale getiren özelliklerden biri de kullanıcıların Instagram ya da Vine gibi popüler video uygulamalarına videolarını yüklemeden önce özel efektler eklemek istemesi. Uygulamada temel efektler ücretsiz ancak efekt satın alarak videolarınızı daha ilginç hale getirmeniz mümkün.
Funimate'in efektlerinin çoğu ve yazılım altyapısı, Kemal Uğur, ortağı Oğuz Bici ve tasarımcı Yasemin Gültekin olmak üzere üç kişilik bir ekip tarafından Türkiye'de geliştirilmiş. Uygulamanın mühendislik ve teknolojik altyapısının dünya standartlarından olduğunu söyleyen Kemal Uğur ve ortağı, görüntü ve video işleme alanında doktora derecesine sahip ve uzun yıllardır Nokia, Imagination gibi firmalarda şu anda milyonlarca kişi tarafından kullanılan teknolojiler geliştirmişler.
2004 yılında Nokia'da çalışmaya başlayan Kemal Uğur, 2011 ve 2014 yılları arasında görüntü ve video işleme ve iletimi alanında çalışan bir takımın araştırma liderliğini yapmış. Ekibinin son projesi ise HEVC video standardının geliştirilmesiyle ilgili.
Bu standardın popülerleşmeye başlayan UltraHD yayınları için kullanılmasını hedefleyen proje aynı zamanda iPhone 6'da FaceTime uygulamasını da destekliyor. (Global olarak yüksek etkisi olması beklenen projeyle ilgili Kemal Uğur'un daha önce Nokia'da yayınlanan röportajını burada bulabilirsiniz.)
Eş zamanlı olarak Finlandiya'da Tampereen Teknillinen Üniversitesi'nde dersler veren Uğur'un kendi alanında 70 civarında patent başvurusu ve 50'ye yakın da yayını bulunuyor. Nokia'daki başarılı kariyerinin ardından Türkiye'ye dönmeye karar vermesine etkense girişimci olma hayalinin peşinden gitmek.
Uğur, Türkiye'ye döndükten sonra mobil video alanında son kullanıcılar için dünya çapında teknoloji üreten bir şirket vizyonuyla AVCR Information Technologies'i kurmuş. İTÜ Arı Teknokent'te çalışmalarına başlayan AVCR'ın ilk küresel projesi ise Funimate.
Kısa sürede oldukça popüler hale gelen uygulamanın bugün her ne kadar aynı etkiye sahip olmasa da, belirli bir kullanıcı tabanı edinmeyi başardığı söylenebilir. Uygulama içi satın almalarla gelir yaratan Funimate'in bugün kara geçtiğini ve gelirlerini arttırmaya devam ettiğini söylüyor Uğur.
Kemal Uğur, kısa vadede AVCR ekibini büyütmeyi ve Funimate'i geliştirmye devam etmeyi planladığını belirtiyor. AVCR global ölçekteki projelerinde çalışacak yetenekler de arıyor, ilgileniyorsanız, kemal.ugur@
Funimate ile oluşturulan videoları görmek isterseniz Instagram hesabına buradan göz atabilirsiniz.
İlk Yorumu yazmak ister misiniz?
Yorum Yazmak için Giriş Yap