Peter Sidenius dijital ticaretin trendlerini anlattı [ Ödeme Sistemleri’14]

Peter Sidenius dijital ticaretin trendlerini anlattı [ Ödeme Sistemleri’14]

odeme sistemleri 2014 peter sidenus Edgar DunnWebrazzi Summit 2014'te de ağırladığımız Edgar Dunn Direktörü Peter Sidenius, Ödeme Sistemleri 2014 konferansının vizyon aşılayan sunumlarından birini yaptı. Sidenus, verileri yorumlayarak dijital ticaretin trendlerini katılmcılarla paylaştı.

Kısa bir süre içinde disketlerden buluta taşınan veriler hızlı bir dijital dönüşüm yaşadığımızın en büyük kanıtı. 50 milyon kullanıcıya ulaşma sürelerine bakıldığında kablolu telefonların 38 yılda, televizyonun 13 yılda, internetin 4 yılda ve Andgry Birds'ün ise 35 günde hedefine ulaştığını görüyoruz.

Dijital ticaret plastik kartları geride bırakacak

Hızlanan dijital dönüşümle beraber bugün 5 milyar olan bağlantılı cihaz sayısının 10 yıl içinde 50 milyara çıkacağını söyleyen Peter Sidenius'a göre diijital ticarette yapılan işlem hacmi plastik kartlarla yapılan işlem hacmini geride bırakacak. Dijital ödeme sistemleri endüstrisinin 100 bin dolar boyuta ulaşması 400-500 milyar dolarlık bir ticaret fırsatı doğuracak.

Giderek dijitalleşen ödeme sistemi çözümleri mobil cüzdanlara dönüşecek ve Apple Pay'in de pazara girmesiyle bu değişim daha da hızlanacak. Google Glass da bir dijital etkileşim çözümlerinden biri ama 'beacon'lar perakendeciler için çok ciddi bir potansiyele sahip. Belki de gözle görülen son teknoloji olabilecek 'beacon'lardan sonra ise biyometrik ödemelerin önü açılacak.

Biyolojik verilerinizi paylaşmaya hazır olun

Parmak izi, ses veya kornea gibi veri kaynaklarını kullanan yeni ileri teknoloji ödeme sistemleri güvenlik anlamında da yeni bir dönemin kapısını açacak. Böylece toplanan veriler de metin tabanlı değil, biyolojik tabanlı olacak.

Yeni dönemde mevcut ödeme sistemlerinin ayakta kalabilmesi için inovasyona ve saf mimari sağlayıcılarına ihtiyacı olduğunu söyleyen Sidenius, bu noktada ödeme sistemi regülasyonlarının da dijital ticaretin yönünü belirleyeceğini aktardı.

Sidenius'un son olarak ödeme sistemleri alanında avantajlı gördüğü şirketler Paypal, Apple (Apple Pay), ödeme kartı ağları Visa, Mastercard. Google'ın dijital cüzdanı Google Wallet ise umut vaadetme açısından daha alt sıralarda yer alıyor.

Ödeme Sistemleri 2014 etiketinden günün diğer paylaşımlarını takip edebileceğinizi hatırlatalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.