Net-a-Porter 2015 yılında yapmayı planladığı dev halka arza mı hazırlanıyor?

Net-a-Porter 2015 yılında yapmayı planladığı dev halka arza mı hazırlanıyor?

Dünyanın en büyük değerli taş üreticisi olan İsviçre merkezli Richemont grubu tarafından 2010 yılında 3'te 2'si satın alınan lüks odaklı e-ticaret sitesi Net-a-Porter'ın değerlemesi 550 milyon dolar olmuştu.

Net-a-Porter geçen kısa zamana rağmen hızlı büyümesini de sürdürdü ve Mart ayında yaptığı toplam satış 580 milyon Euro'yu buldu. 2015 yılında bu rakamın 660 milyon Euro'yu bulması bekleniyor.

Londra merkezli e-ticaret şirketinde işler iyi gidiyorken, bir yandan da şirket içinde daha önce konuşulan halka arz 2015 yılı yaklaştıkça daha ciddi bir hedef haline gelmeye başladı. Bazı kaynaklara göre ise halka arz hazırlıkları çoktan başladı. Bir diğer yandan ise şirketin direkt satışının söz konusu olabileceği ya da halka arzdan vazgeçilebileceği de konuşuluyor.

2000 yılında moda yazarı Natalie Massenet tarafından kurulan Net-a-Porter, bugün lüks e-ticaret denildiğinde akla gelen ilk yerlerden olmayı başarmış durumda. Şirketin olası halka arzında, bu e-ticaret sitesi de grubun halka açık diğer markaları arasına girecek.

Her ne kadar analistler lüks e-ticareti uzun vadede doğru bir yatırım görmüyor ve dünyadaki lüks tüketimi son dönemde kan kaybediyor olsa da bu Net-a-Porter'ın pazardaki lider konumunu ve göz önünde olmasını pek değiştirmiyor diyebiliriz.

Şu anda başında bir CEO olmadan faaliyetlerini sürdüren şirket, dışarıdan bakıldığında çok da halka arza hazırlanıyor havasında gözükmüyor. Net-a-Porter'ın halka arz ile kaderine muhtemelen 2015 yılında şahit olacağız ancak halka arzın gerçekleşmesi halinde milyar Euro seviyesinde bir halka arz ile karşılaşmamız olası.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.