Etkinlik ve biletleme uygulaması YPlan, 24 milyon dolar yatırım aldı

Etkinlik ve biletleme uygulaması YPlan, 24 milyon dolar yatırım aldı

Etkinlik keşfi ve bilet satın alma gibi birbiriyle çok yakın bağı bulunan alanlarda faaliyet gösteren bir girişim olan YPlan, 24 milyon dolarlık bir yatırım aldı.

YPlan uygulamasına yatırım, önceki yatırımcıları Octopus Investments, Wellington Partners ve General Catalyst'in yanı sıra bu tur yatırımla yeni yatırımcısı Nokia Growth Partners'dan aldı.

Bu son yatırımla beraber, toplam yatırım miktarını 38 milyon dolarak yükseltmiş olan uygulama, bu yeni yatırımla birlikte pivot yapmaya da hazırlanıyor. YPlan yapacağı pivot ile birlikte, etkinlikler için bir pazaryeri haline gelmeyi hedefliyor. Bugüne kadar kendi yapısı doğrudan satış yöntemi olarak kullanan YPlan artık altyapısını tüm organizatörlere ve etkinlik düzenleyicilerine açık hale getirecek. Böylece YPlan bünyesinde bulunan etkinlik sayısı da artacak ve tabii ki YPlan'in bu tarafta da bir ek gelir kalemi oluşmuş olacak.

2012 yılında Londra'da kurulan şirketin bir ana ofisi de New York'ta yer alıyor. Toplam 70 çalışanı bulunan şirkette, çalışanlardan 50'si Londra ofisinde bulunuyor. New York ofisi ise, ABD'nin San Francisco veya Las Vegas gibi kentlerindeki etkinliklerle de ilgileniyor.

Şirket bu ayın ortasına kadar yapmayı planladığı pivot ile birlikte sınırlarını geliştirme imkanı bulurken, gelirlerini de bu bağlamda artırabilir. Tabii ki içerik açısından da zenginleştiği için kullanıcı sayısını da artıracaktır. iOS ve Android platformlarında bulunan YPlan uygulamasının mevcut tanıtım videosunu ise hemen aşağıdan izleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.