Türkiye'de e-ticaret B2B tarafındaki potansiyelini henüz tam olarak keşfetmiş değiliz. Altincarsi.com ise kuyumculuk gibi farklı bir sektörde sunduğu hizmetle adından söz ettiriyor.
Kuyumcuları doğrudan üreticilerle buluşturan Altın Çarşı, kendini kuyumcu ve mücevher üreticilerine özel, kapalı devre sektörel bir platform olarak konumlandırıyor. Bundan 5 ay kadar önce açılan Altun Çarşı'ya 58 ilden 1250’yi aşkın kuyumcu kaydolmuş ve şu anda her gün 200’den fazla kuyumcu para, zaman ve enerji tasarrufuyla alışveriş yapabiliyor.
Kuyumcular Altın Çarşı’ya ücretsiz üye olup sektörel piyasa verilerine anlık olarak erişebiliyor ve yeni modelleri hızla inceleyip atöyle çıkış fiyatlarıyla sipariş verebiliyor. Adet veya gram bazında ürün bölge ve mesafe farkı gözetmeden ülke genelinde aynı fiyatlarla sipariş edilebiliyor.
Kuyumcu ve üreticiler için özel masaüstü uygulamaları da hazırlayan Altın Çarşı'da ödemeler altın, TL havale, kredi kartı gibi farklı ödeme seçenekleriyle yapılabiliyor.
Siparişlerin teslimi güvenli kurye (sigortalı, zırhlı araç, silahlı eleman) ile 1-3 gün arasında yapılıyor. Kendini 'kuyumculuğun geleceği' olarak gören Altın Çarşı, adını 16’ıncı yüzyılda Kapalı Çarşı’nın içinde sarraf, kuyumcu ve antikacıların bulunduğu, bölümden alıyor ve aynı şekilde güvenli bir ticaret ortamı sunmaya çalışıyor.
Vedat Taylan tarafından kurulan ve Ali Tireli'nin Genel Müdürlüğünü üstlendiği Altın Çarşı'nın ticari hacmi çok yüksek olan bir alanda faaliyet gösterdiği malum. Dolayısıyla en başta da belirttiğim B2B alanndaki potansiyeli açığa çıkarması açısından oldukça dikkat çekici bir girişim. Büyük planları olduğunu bildiğimiz Altın Çarşı ile ilgili gelişmeleri sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.