Pizza Hut'ta göz izleme teknolojili dijital menü ile sipariş dönemi

Pizza Hut'ta göz izleme teknolojili dijital menü ile sipariş dönemi

Pizza Hut göz izleme teknolojisini kullandığı yeni nesil dijital menüleriyle birlikte, müşterilerin bilinçaltında aslında gerçekten istedikleri pizza malzemelerini açığa çıkarıyor ve siparişlerini de ona göre vermesini sağlıyor. Çünkü gözler yalan söylemez!

Herhangi bir restorana gittiğinizde menüye uzun uzun bakanlarınız, karar vermekte güçlük çekenleriniz mutlaka vardır. İşte Pizza Hut'ın geliştirdiği ve test ettiği yeni dijital menü ile bu durumu çözüyor. Pizza Hut'ta pizza siparişi vermeden önce bu yeni nesil malzeme listesine baktığınız sırada, geliştirilen teknoloji gözünüzün takıldığı malzemeleri analiz ediyor. Sadece 2,5 saniye gibi kısa bir süre içinde bu yeni teknoloji gözünüzle en uzun süre baktığınız malzemeleri seçiyor ve menüden buna en yakın pizzayı size öneriyor. Yani kararsız kaldığınızda ya da diyeti bozmak niyetinde olduğunuzda, bu dijital menüler oldukça kullanışlı.

Pizza Hut, bu projesinde tablet bilgisayarları menü olarak kullanıyor. Tabletin hemen altındaki barda ise, göz izleme teknolojileri geliştiren İsveçli bir şirket olan Tobii Technology'nin ürünü bulunuyor. Pizza Hut ve Tobii şirketlerinin işbirliği ile 6 aylık bir geliştirme dönemi sonrasında ortaya çıkan bu yeni nesil sipariş yöntemi, yüzde 98'lik gibi yüksek bir başarı yüzdesi ile çalışıyor. Eğer teknolojinin size önereceği pizzayı sevmezseniz, başka bir sipariş vermeniz de elbette mümkün.

Şu anda testleri devam eden bu yeni nesil dijital menünün diğer restoranlara da yayılması için ise biraz daha süre var gibi gözüküyor. Pizza Hut'ın bu teknolojisi ile ilgili bir tanıtım videosunu da hemen aşağıdan izleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.