Afrika'nın Amazon'u olmak isteyen Jumia.com'a 120 milyon Euro yatırım geldi

Afrika'nın Amazon'u olmak isteyen Jumia.com'a 120 milyon Euro yatırım geldi

Asya ve Afrika kıtalarında Rocket Internet rüzgarı esmeye devam ediyor. Afrika'da faaliyette olan Rocket Internet'in de kurucularından olduğu e-ticaret girişimi Jumia.com'a mevcut hissedarları tarafından 120 milyon Euro (~150 milyon dolar) yatırım yapıldı.

Afrika'nın 9 ülkesinde ve Birleşik Krallık'ta hizmet veren Jumia, geçen yılın Mart ayında Summit Partners'dan 26 milyon dolar yatırım almıştı. Bu kez mevcut hisse sahipleri Jumia'nın değerini 445 milyon dolara yükselten 150 milyon dolarlık bir yatırıma imza attı.

jumia afrika eticaret sitesi

Jumia, Rocket Internet, MTN ve Millicom ortaklığıyla Africa eCommerce Holding GmbH olarak 2011 yılında kurulmuştu. Jumia'ya yapılan bu yatırım sonrasında Rocket Internet'in hisse payı yüzde 26.9'dan yüzde 28.7'ye yükselirken, hisse değeri de 70.4 milyon Euro artış gösterdi. Rocket Internet, 5 moda girişimini tek çatı altında toplamıştı ama Jumia bu yapıya dahil edilmemişti.

Afrika'nın gelişen pazarlarında büyüyor

Jumia, kıyafetten elektroniğe uzanan geniş bir yelpazede e-ticaret hizmeti sunan bir girişim. Afrika'nın gelişmekte olan ülkelerinde (Mısır, Kenya, Tanzanya vs.) faaliyet gösteriyor ve bu yatırımla daha ileri bir noktaya ulaşmayı hedefliyor. Afrika'nın Amazon'u olarak anılan girişim, kapıda ödeme seçeneği ve Android uygulamasıyla Afrika'da kök salmaya çalışıyor.

1500 çalışana sahip olan Jumia, bu yıl satışlarını ikiye katladığını açıklasa da zaten bilgi sahibi olmadığımız Afrika pazarı hakkında detaylı bilgi vermiyor. :) Bilinen net rakamlara göre 2013'te Jumia'nın 750 bin kayıtlı kullanıcısı ve 150 bin günlük tekil ziyaretçisi vardı.

Jumia'nın Rocket Internet'in Asya'daki girişimlerinden daha özel bir yere sahip olduğunu düşünüyorum. Zira Afrika pazarı gelecek için daha büyük bir potansiyel vaadiyor ve bu yatırım Rocket Internet'in borsa değerini biraz yükselmiş gibi gözüküyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.