Alibaba.com belgeseli Yangtze'deki Timsah'ı yönetmen ve eski başkan yardımcısı Porter Erisman anlattı

Sekiz sene Alibaba'nın Başkan Yardımcılığı görevinde bulunan Porter Erisman ile İTÜ Girişimcilik ve İnovasyon Merkezi'nde bir röportaj yapma fırsatı bulduk. Erisman, Çin'in en büyük e-ticaret girişimi olan Alibaba.com hakkında hazırlanan belgeselin gösterimi için İstanbul'daydı.

NYSE borsasına açılarak ulaştığı piyasa değeriyle tüm dünyanın dikkatini çeken Alibaba'nın hikayesi 'Crocodile in the Yangtze' (Yangtze'deki Timsah) adlı belgeselde Erisman'ın diliyle anlatılıyor. Belgesel hiç iş kurma deneyimi olmayan İngilizce öğretmeni Jack Ma'nın rüyasını çarpıcı bir şekilde dile getiriyor.

Belgeselin ismi Jack Ma'nın Alibaba'yı Asya'nın en uzun, dünyanın Nil ve Amazon'dan sonra üçüncü en uzun nehri olan Yangtze'deki bir timsaha, ebay'i ise bir köpekbalığına benzetmesinden geliyor. Jack Ma, ebay'in Çin'in yerel dinamiklerinde neden Alibaba'ya yenileceğini ve Alibaba'nın nasıl yükseleceğini anlatıyor.

Erisman, uzun bir çalışmanın eseri olan belgeselde ebay'i kötülemediğini, neden Çin'de başarısız olduğunu anlatıyor. 1994'te Alibaba'da işe başladığı günlerden, 2008'de şirketten ayrılana kadar Çin pazarı hakkında gördüklerini de birinci ağızdan paylaşıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.