Ekrana dokunuşunuzdan kimliğinizi tanıyan suç önleme girişimi BioCatch, Türkiye'de büyümeye odaklandı

10 milyon dolarlık birinci tur yatırımıyla küresel açılımına hız veren BioCatch, bankalar, e-ticaret şirketleri ve online işlemlerde güvenliğin öncelikli olduğu kurumlar için dolandırıcılık önleme çözümleri geliştiriyor
Ekrana dokunuşunuzdan kimliğinizi tanıyan suç önleme girişimi BioCatch, Türkiye'de büyümeye odaklandı

Geçtiğimiz Haziran ayında aldığı 10 milyon dolarlık birinci tur yatırımıyla küresel açılımına hız veren BioCatch, bankalar, e-ticaret şirketleri ve online işlemlerde güvenliğin öncelikli olduğu kurumlar için dolandırıcılık önleme çözümleri geliştiriyor. Azınlık Raporu filminden "aşina olduğumuz" suç öncesi ekipler gibi çalışan BioCatch, Türkiye'yi öncelikli pazarlardan biri olarak konumlandırdı. Girişim, önümüzdeki yıldan itibaren Türkiye'de ciddi bir büyüme ön görüyor.

BioCatch, patentli teknolojisi Cognitive Biometrics™ (Algısal Biyometri) ile kullanıcıların online ve mobil uygulamalarla nasıl etkileşime geçtiğini, 400'ün üzerinde biyo-davranışsal, bilişsel ve psikolojik parametre kullanarak analiz ediyor. Böylelikle, örneğin bankacılık sitelerini /uygulamalarını kullanan her bir ziyaretçi için ayrı bir profil oluşturuyor. BioCatch'in Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Karine Regev, bir kullanıcının mobil cihazını nasıl tuttuğunu, cihaza nasıl dokunduğunu, klavyesine yazarken ne kadar baskı uyguladığını ya da kullanıcının fare hareketindeki bir yavaşlamaya nasıl tepki verdiğini test edebildiklerini söylüyor.

biocatch profil

BioCatch'in teknolojisi bütün online hesapları koruyabiliyor ancak şirketin odağında daha karmaşık saldırılar var. Ve bu saldırıların çoğunluğunu bankalara karşı yapılanlar oluşturuyor. Bankalar için BioCatch çözümlerini cazip hale getirense, teknolojisinin kullanıcının ne bildiğinden çok, kim olduğuna odaklanması. Şirket bankalardan edindiği deneyimle teknolojisini bulut servisleri, sosyal medya ve güvenli kurumsal uygulamalara uyarlamak istiyor.

Bilgisayarınız ve telefonunuzdaki tüm teknik imkanları kullanarak sizi bu kadar yakından takip eden teknolojisiyle ilgili ilk akla gelen soru, kişisel gizlilik. Bununla ilgili BioCatch'in sizi yalnızca ilgili uygulamayı kullanırken takip ettiği belirtiliyor. BioCatch izlediği kullanıcıların kimliklerini aslında bilmiyor, profilleri kullanıcıların oluşturduğu hesaplarla eşliyor.

2011 yılında Tel Aviv'de kurulan BioCatch'in kendi verilerine göre, şirketin teknolojisi bugün Amerika'nın en büyük 50 bankası dahil olmak üzere, Birleşik Krallık, Brezilya ve İtalya'da milyonlarca son kullanıcıyı sürekli değişen saldırılardan koruyor.

2014 yılı başında Türkiye'de faaliyetlerine başlayan BioCatch, son dönemde bankalar ve online satış odaklı girişimlerle çalışmalarını hızlandırmış. Bankalar tarafında özellikle online dolandırıcılık suçlarının pazarda önemli bir sorun olduğunu söyleyen Regev, 2015 yılında ciddi bir büyüme hedeflediklerini belirtiyor.

BioCatch'in önümüzdeki yıl için diğer planları arasında Amerika ve Avrupa'daki müşteri tabanını genişletmek de var. "Kullanıcıyı etkilemeyen ancak bankaların gerçek kullanıcılarla dolandırıcıları ayırt etmesini sağlayan şeffaf kimlik doğrulama teknolojileri için artan bir talep var" diyor Regev.

İncelemek isterseniz BioCatch burada.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.