En popüler mobil SDK'lar Apptopia.com ile açığa çıkıyor

En popüler mobil SDK'lar Apptopia.com ile açığa çıkıyor

apptopia.com mobil sdk indirWeb sitelerine dönük araçlar mobil uygulamalar için yeniden yorumlanıyor. Mobil uygulama verilerinde uzmanlaşan Apptopia.com'un mobil uygulamalar için geliştirdiği Builtwith.com benzeri yeni özelliği de bunun en iyi örneklerinden biri.

Builtwith, bir web sitesinde hangi teknolojilerden veya araçlardan faydalanıldığı gösteren bir web hizmeti. Örneğin, Webrazzi.com için bir arama yaptığınızda yazılım dillerinden, analitik hizmetlerine kadar hangi teknolojileri kullandığımızı görebiliyorsunuz. İşte Apptopia'nın yeni özelliği de aynı analizi mobil uygulama SDK'ları için yapıyor.

Yeni ücretsiz uygulamalar daha fazla SDK kullanıyor

apptopia mobil sdk indir mobileBir mobil uygulamanın reklam, gelir kanalları, ölçümleme gibi alanlarda hangi SDK'ları kullandığını gözler önüne seren Apptopia, iTunes ve Google Play içindeki en popüler ücretsiz uygulamalar üzerinden çıkardığı sonuçları da paylaşıyor.

Her iki uygulama marketinden 60'şar bin uygulamayı incelediklerini söyleyen Apptopia kurucusu Jonathan Kay, bu analizlerle SDK eğilimlerini gözler önüne seriyor. SDK özelinde kategorik değişimleri de analiz ediyor.

En popüler mobil SDK'lar

Örneğin, iOS uygulamaların en popüler SDK'lar Admob, Facebook, Chartboost, Revmob ve Google Analytics şeklinde sıralanırken; Google Play'de Facebook, Flurry, Amazon, Millenial Media ve Chartboost ilk 5'i oluşturuyor.

Kay'ın verdiği bilgilere göre ücretsiz uygulamalar daha fazla SDK kullanırken (ortalama 6), ne hızlı yükselen uygulamalar bir kaç SDK ile yetiniyor. Büyük şirketler gelir mekanizması konusunda kendi çözümlerini geliştiriyor.

apptopia mobil sdk indir mobile 2

Hızlı yükselen ilk 25 uygulamanın yüzde 90'ı Facebook SDK'sından faydalanıyor. Chartboost ise reklam, gelir mekanizması anlamında en popüler SDK. Tune ise analitik ve ölçümleme konusunda ilk sırada geliyor.

En popüler SDK'lar (iOS) 1. Admob – 36,584 2. Facebook – 19,039 3. Chartboost – 19,009 4. RevMob -16,162 5. Google Analytics – 11,618

En popüler SDK'lar (Android) 1. Facebook – 20,751 2. Flurry – 12,062 3. Amazon – 10,292 4. Millennial Media – 10,077 5. Chartboost – 8.909

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.