Markafoni ve Enuygun satışların en az yarısını mobilden yapmayı hedefliyor

Markafoni ve Enuygun satışların en az yarısını mobilden yapmayı hedefliyor

Swissotel The Bosphorus'ta gerçekleştirilen Conversion Summit'te öğleden önce "E-Ticaret'te Conversion Yöntemleri ve Etkileri" başlığıyla bir oturum gerçekleştirildi. Arda Kutsal'ın moderatörlüğündeki oturumda Markafoni CEO'su İlker Baydar ve Enuygun.com CEO'su Çağlar Erol, şirketlerinin gelir modellerinin dağılımları ve bunları nasıl sağladıklarıyla ilgili konuştular.

Markafoni ile ilgili istatistikler paylaşan İlker Baydar, yaklaşık 7,2 milyon üyeye sahip olduklarını, satışlarının yüzde 75’ini kadın müşterilerine yaptıklarını ve Webrazzi Summit '14'te açıkladıkları planlarında herhangi bir sapma olmadığını, yani Kasım ayı sonu itibariyle şirketin kârlılığa geçeceğini anlattı. Öte yandan Markafoni'nin kampanya sitesi kimliğini korurken önümüzdeki ilkbaharda sezon ürünlerini de satmaya başlayacağı da oturumda paylaşıldı.

markafoni1

Geçtiğimiz aylarda grup şirketlerinin yeniden yapılandığını ve artık tek bir grup şirketi gibi yönetildiklerini söyleyen Baydar, bu süreçte çalışan sayısında 100 civarında düşüş sağladıklarını, bunun da kârlılığa geçmelerinde etkili olduğunu aktardı. Baydar ayrıca gelecek yıl için yüzde 40'lık bir büyüme beklediklerini ve bunda mobilin katkısının çok büyük olacağını belirtti.

Gelirlerinin yaklaşık yüzde 30'unu mobilden elde ettiklerini aktaran İlker Baydar mobilde daha fazla ilerlemek istediklerini, önümüzdeki sene gelirin yüzde 50’sinin mobilden gelmesini öngördüklerini aktardı. Markafoni'de yeni üye kazanmaktan daha çok mevcut üyelerin işlemlerini arttırmaya odaklandıklarını söyleyen Baydar,  müşterinin sevdiği ve gereksindiği ürünleri bilerek önermenin conversion’ı çok ciddi oranda arttırdığını, bu yüzden ürün önerileri üzerinde özellikle yoğunlaştıklarını belirtti.

markafoni2

Oturumda Enuygun.com ile ilgili oldukça ilgi çekici veriler açıklayan Çağlar Erol, seyahat kategorisinin gelirinin yüzde 51'nin mobilden geldiğini aktardı. Ancak kategorilere göre mobil gelirlerinin değişimler gösterdiğini, örneğin konut kredisi başvurularına mobilden çok az talep geldiğini Türkiye'de kullanıcıların henüz bu tarz büyük hacimli işlemlerde mobile tam olarak güvenmediğini aktardı.

Enuygun'un mobil uygulamasının toplamda 500 bin indirilmeye ulaştığını aktaran Erol, aylık toplam 50 binden fazla satış işlemi gerçekleştirdiklerini söyledi. Yaklaşık 3,5 milyon ziyaret aldıklarını ve yine aylık yaklaşık 15 bin konut kredisi başvurusu aldıklarını söyleyen Erol, 6 yıllık bir şirket olmalarının belirli bir bilinirliğe denk geldiğini, bunun da satışlara olumlu yansıdığını vurguladı. Erol yine de birincil satış etkeninin Google'da arama sonuçlarında organik olarak üst sıralarda yer almaları olduğunun belirtti.

markafoni3

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.