iyilik peşinde: Kitleleri harekete geçirmek isteyen sosyal bağış girişimi

iyilik peşinde: Kitleleri harekete geçirmek isteyen sosyal bağış girişimi

Ticari işler kitlesel fonlamanın gücünden faydalanırken sosyal girişimciler de bu alanda yeni adımlar atıyor. Şimdilik internetin kitleleri harekete geçirme gücünden faydalanan iyilikpesinde.org ise bu alana paralel geçiş yapmak istiyor.

Kullanıcıların herhangi bir amaçla destek/bağış kampanyaları açmasını sağlayan İyilik Peşinde, şu an için online bağış toplama veya aracılık etme gibi bir hizmet sunmuyor ama geçtiğimiz Eylül ayında açılmasına rağmen şimdiye kadar 10 bin TL'ye yakın bağış toplamış. Devam eden kampanların tamamlanmasıyla bu tutarın önümüzdeki haftalarda 20 bin TL civarında olması bekleniyor.

iyilikpesinde.org online bagis sertac tasdelen

Sertaç Taşdelen'in kendi doğum gününde bir destek kampanyası başlatmasıyla temeli atılan İyilik Peşinde, şu anda bağışçıların bilgi kısmına 'İyilik Peşinde - Kampanya adı' yazması gibi oldukça manuel ama işe yarayan bir şekilde çalışıyor.

Sevin Ballıktaş ile Kaya Diker'in de kurucuları arasında olduğu İyilik Peşinde, bağışların yerine ulaşıp ulaşmadığını ve ne kadar bağış toplandığını STK'lar ile iletişime geçilerek teyit ediyor ve sitede paylaşıyor. Böylece gerekli şeffaflık sağlanmış da oluyor.

iyilikpesinde.org online bagis sertac tasdelen 2

Türkiye'de online bağış toplama konusunda belki de ilk girişim olan Benvarim.com, yasal ve doğal direnci kıramadığı ve gerekli yapıyı kuramadığı için kapanmıştı. Bunun bilincinde olan Sertaç Taşdelen, temkinli davranıyor ve bu konudaki teknik gelişmelerin mevzuata uymasıyla beraber STK'larla işbirliğini arttırdıkça iyilikpesinde.org'da tek tıkla bağış yapmanın yolunu açacaklarını söylüyor.

Dünya nakitsiz gelecek için mobil bağış uygulamaları çıkarırken bizim de biraz hızlanmamız gerektiğini düşünüyor ve ünlülerden de destek alan İyilik Peşinde'nin önümüzdeki dönemde hedeflerine ulaşmasını diliyorum. Siz de doğum gününüz veya herhangi bir sebeple destek kampanyası açmak isterseniz hemen iyilikpesinde.org'a kayıt olabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.