M-ticarette hızlı büyüyen Bonprix.com.tr, önümüzdeki yıl 100 bin yeni müşteri kazanmak istiyor

M-ticarette hızlı büyüyen Bonprix.com.tr, önümüzdeki yıl 100 bin yeni müşteri kazanmak istiyor

Otto Group'un gelirler açısında en büyük ikinci markası Bonprix, 2011 yılından bu yana Türkiye'de faaliyet gösteriyor. Bu sürede Limango'dan alışveriş yaptıysanız, teslim aldığınız pakete eklenen kataloglarla Bonprix ile tanışmış olmanız muhtemel. Zira şirketin kendi verilerine göre, online ve offline pazarlama kampanyaları sayesinde, Bonprix.com.tr'nin Temmuz-Ekim 2014 dönemindeki ziyaretçi sayısı, geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 40 oranında artarak 3 milyona ulaştı. Dünya genelinde, yılda yaklaşık 220 milyon katalog ve flyer dağıtan Bonprix'in online müşterilerinin yüzde 69'u önce kataloga danışıyor.

bonprix markalar

Bugün 100 bin müşteriye ulaştığını belirten Bonprix.com.tr'yi şirketin faaliyet gösterdiği diğer pazarlardan ayıran önemli bir farksa mobil. Geçtiğimiz Ağustos ayında web sitesini mobile uyumlu olarak güncelleyen Bonprix Türkiye'nin, bugün müşterilerinin yaklaşık üçte biri mobilden geliyor. Bu, mobil cihazların en çok kullanıldığı İsveç (yüzde 24), Almanya (yüzde 23) ve Hollanda’dan (yüzde 18) daha yüksek bir oran. Buna karşın şirketin Almanya'daki müşteri sayısının 9,5 milyon civarında olduğunu da hatırlamakta fayda var.

bonprix ev

Otto Group'un çoklu kanal stratejisi stratejisiyle uyumlu olarak dünya genelinde 100 geleneksel mağazası da olan Bonprix'in sağladığı gelirler 1 milyar euro'nun üzerinde. Yaklaşık yüzde 60'ının e-ticaretten geldiği belirtilen gelirlerinde mobilin payıyla ilgili açıklanmış bir veri henüz yok.

Özel alışveriş sitelerinden farklı olarak, kendi ürünlerini 5 ayrı alt markayla satan Bonprix'in Türkiye mağazasında 45 bin adet ürün sergileniyor. Çocuk giyiminden iç giyime, 25-60 yaş arası kadınlara özel giyim ürünlerinden ev tekstiline kadar birçok kategoride ürünü sitede bulmak mümkün.

"Uygun fiyatlı moda"ya odaklanan birçok marka gibi, müşteri sayısını arttırmak Bonprix'in büyümesi için kritik faktör. Bu amaçla önümüzdeki yıl, yatırımlarını 100 bin yeni müşteri kazanmak üzere yapacaklarını söylüyor Bonprix Türkiye Genel Müdürü Thomas Carroux. Bu süreçte şirket için müşteri bağlılığını kazanıp kazanamayacağı ise belirleyici olacak gibi görünüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.