Olcan Serçinoğlu'nun yapay zeka girişimi Khosla Ventures'dan 8 milyon dolar yatırım aldı

Olcan Serçinoğlu'nun yapay zeka girişimi Khosla Ventures'dan 8 milyon dolar yatırım aldı

Eski Googler Olcan Serçinoğlu'nun kurucu ortağı olduğu Scaled Inference, Khosla Ventures'dan sekiz milyon dolarlık birinci tur yatırımını aldı. Yapay zekayı bir bulut hizmeti olarak sunmayı planlayan Scaled Inference, aldığı yatırımla önümüzdeki yıldan itibaren piyasaya çıkarmayı hedeflediği ürününü /servisini geliştirmeye devam edecek ve bunun için gerekli olan ekibi büyütmeye odaklanacak.

TechCrunch ile yatırımın duyurulduğu haberine göre, daha önce Aydın Şenkut’un kurucu ortağı olduğu Felicis Ventures, Tencent ve Amplify Partners gibi isimlerin yer aldığı yatırımcılardan tohum yatırımı alan Scaled Inference'in aldığı toplam yatırım da 13,6 milyon dolara çıktı. Daha önceki incelememizde yer verdiğimiz gibi Scaled Inference'ın API bazlı olması ve lansmanıyla birlikte bu API'lardan birkaçının sunulması planlanıyor.

TechCrunch haberinde bu API'ları detaylandıran Serçinoğlu şekil (kalıp) tanımanın örneğin, harcama artışının belirli zaman, belirli lokasyon, belirli müşteri gibi faktörler (ve bunların farklı kombinasyonları) arasındaki korelasyonu tespit etmekte kullanılabileceğini söylüyor. Beklenmeyen, örneğin bir müşterinin farklı bir coğrafyada alışveriş yapması gibi durumları tespit edebilecek anomali tespiti API'ı ve belirli bir bölgede ne kadar zaman geçirileceğini tahmin edebilen ön görü API'ı da Scaled Inference'in geliştiricilere sunmayı istediği ürünler arasında.

Scaled Inference, öncelikle ticari amaçlı birçok kurumun ilgisini çekebilecek hizmetini uzun vadede arama motorlarından Uber, Airbnb gibi veri odaklı girişimlere, launcher uygulamalardan reklam platformlarına kadar her alanda kullanılabilir hale getirmeyi planlıyor.

Scaled Inference incelememiz için buraya, Olcan Serçinoğlu ile röportajımız için buraya gidebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.