Geleceğin online medyasında doğal reklamların payı artacak

Geleceğin online medyasında doğal reklamların payı artacak

huffington post flipboard  web summit 2014Web Summit 2014, öğleden sonraki oturumlarını NASDAQ açılış gongunu çalarak başladı. Google, Facebook, Linkedin gibi bir gün borsaya açılma hayali kuran girişimcileri heyecanlandıran bu dakikalar yoğun bir ilgiyle karşılandı.

NASDAQ kürsüsü kalktıktan sonra The Huffington Post CEO'su Jimmy Maymann ve Flipboard Kurucusu Mike Mccue sahne alarak geleceğin online medya dünyasının nasıl olacağını masaya yatırdı.

Bu oturumda yeni neslin televizyondan uzaklaştığı dile getirilirken, Jimmy Maymann,  içeriğin öneminin arttığına ve iyi içeriğin beraberinde etkileşimi de getirdiğini paylaştı. Genel kanı ise online medya için doğal reklamlarının payının artacağı yönündeydi.

Mike Mccue, Flipboard'un yayıncılara mevcut içeriği farklı bir şekilde paketleme eşansı sunduğunu ve bunun kullanıcıların ilgisini çektiğini söyledi. İçeriğin farklı bir kullanım için yeniden hazırlanarak sunulması, kişiselleştirilmesi ve geliştirilmesi içerik bombardımanına karşı yapılan önemli bir tavsiyeydi.

İçerik içi (doğal) reklamların payı artıyor

Geleceğin online medyası için pasif kişiselleştirme ve doğal reklam seçeneklerinin daha çok yer alacağı konuşulurken Jimmy Maymann, Huffington Post'ta sponsorlu içeriklerin getirdiği gelir payının 0'dan yüzde 30'a çıktığını paylaştı ve önümüzdeki 2 yılda bunu yüzde 50'ye çıkarmak istediklerini dile getirdi.

Maymann'a göre markalar da birer basın odası haline geliyor ama içeriğin ritmini henüz tam olarak yakalamış değiller. Bu nedenle yayıncıların yol gösterici olması gerekiyor, aksi takdirde markalar boşa kürek çekmiş oluyor.

GoPro ve Vogue Magazine  gibi bazı marka ve yayıncılar içerik ve reklam uyumu konusunda iyi örnekler olarak gösteriliyor. Mobil cihazların yaygınlaşmasına paralel olarak içeriklerin mobil uyumluluğunun göz ardı edilmemesi gerektiğini de eklemeden geçmeyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.