Tim Cook: "Apple Pay temassız ödemelerde zaten lider"

Tim Cook:

20 Ekim'de piyasaya sunulan Apple Pay, kullanıcılar tarafından bugüne kadar en hızlı adapte edilen mobil ödeme servisi olmuş gibi görünüyor. WSJD Live etkinliğine katılan CEO Tim Cook'un verdiği bilgiye göre, Apple Pay'in piyasaya sunulduğu ilk 72 saatte,  sistem üzerinde 1 milyon adet kart aktive edildi.

Geçen süre içinde sayının arttığını tahmin ettiklerini belirten Cook'a göre bu, pazardaki diğer tüm oyuncuların toplamda gerçekleştirdiği aktivasyondan büyük bir sayı. Geçen kısa süreye rağmen, Cook'a göre "Apple Pay, temassız ödemelerde zaten lider konumda."

Apple Pay, kullanıcı ilgisi konusunda bir rekor kırmış olabilir ve elbette bu oldukça önemli bir gelişme. Ancak en az aktivasyon kadar önemli bir diğer figür kullanım yani kullanıcıların satın almalarda Apple Pay'i kullanıp kullanmadığı. Bunu öğrenmek için belki biraz daha beklememiz gerekiyor ancak Apple, bu konuda da yine kullanıcılarına güveniyor.

Cook, kendisine son dönemde perakendecilerin Apple Pay'e karşı gösterdiği tepkiler sorulduğunda, "Uzun vadede, perakendeciler müşteri ne istiyorsa onu yapmak zorunda olacak" diyor, haksız da sayılmaz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.