Takım içi iletişim uygulaması Slack, 1 milyar dolar değerlemeyle yeni yatırım alabilir

Flickr kurucu ortaklarından Stewart Butterfield tarafından bu yılın hemen başlarında kurulan takım içi etkileşim ve iletişim platformu Slack, henüz daha 1'inci yaşını bile kutlamadan 1 milyar dolarlık değerlemeye ulaşabilecek bir seviyeye geldi.
Takım içi iletişim uygulaması Slack, 1 milyar dolar değerlemeyle yeni yatırım alabilir

slack-logoFlickr kurucu ortaklarından Stewart Butterfield tarafından bu yılın hemen başlarında kurulan takım içi etkileşim ve iletişim platformu Slack, henüz daha 1'inci yaşını bile kutlamadan 1 milyar dolarlık değerlemeye ulaşabilecek bir seviyeye geldi. Erman'ın Nisan 2014'te yazdığı haberle sizlere tanıttığımız ve aldığı 42 milyon dolarlık yatırımı haberleştirdiğimiz Slack, ekip içi iletişimin sağlanması, verimlilik ve projelerin takip/koordinasyonu açısından çok kritik çözümler sunuyor.

TechCrunch'ta yer alan duyumlara göre, şirket Nisan ayından yatırımın ardından yıl bitmeden bir yatırım daha alacaklar ve şirketin değerlemesi bu yatırımda 800 milyon dolar ile 1 milyar dolar arasında olacak. Bu da Slack girişimine çok ciddi miktarda bir yatırım gerçekleşeceğinin önemli bir habercisi ve beklenti de sekiz haneli bir rakamla yeni tur yatırımının geleceği yönünde.

Söylentilere göre Slack, aralarında Sequoia, KPCB ve birkaç farklı VC ile daha görüşmelerini sürdürüyor. Günlük aktif kullanıcısının 250 bin olduğu açıklanan Slack'in her 3 kullanıcısından 1'inin ücretli modelle Slack'i kullandığını da belirtelim. 2015 yılında farklı modelde üyelik tipleri açması beklenen Slack, ekip içi iletişim konusunda çok iddialı ve farklı üçüncü parti uygulamalarla çalışması da çalışanlara inanılmaz bir verimlilik katıyor.

Haberin yer almasının ardından Slack, Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamayla durumu yalanlamış olsa da, TechCrunch'tan Alexia Tsotsis, yaptıkları haberin arkasında olduklarını ve üç farklı kaynakları olduğunu dile getirdi.

— Alexia Tsotsis (@alexia) October 23, 2014

Slack girişiminin farklı yatırım şirketleriyle görüşmelerini sürdürdüğünü gizlemek istemesi nedeniyle de yalanlamış olabileceği bu yeni yatırım görüşmelerinin hangi noktaya geleceğini çok yakından göreceğiz. Ancak buradaki tek önemli durum, Slack'in gerçekten başarılı bir girişim olması ve gerçekten de ekip içi iletişim ve proje yönetimi anlamında büyük avantajlar sağlıyor olması. Sizlere kısa bir süre önce tanıttığımız Sandwich Video tarafından çekilen Slack videosunu, hemen aşağıdan izleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.