Facebook karşıtı sosyal ağ Ello 5,5 milyon dolar yatırım aldı

Facebook karşıtı sosyal ağ Ello 5,5 milyon dolar yatırım aldı

Facebook karşıtı duruşuyla kısa bir süre öncesine kadar yoğun ilgi gören sosyal ağ Ello, 5,5 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. Foundry Group, Bullet Time Ventures ve FreshTracks Capital'ın katıldığı yatırım turuyla birlikte Ello, reklamsızlık sözünü de yasal olarak güvence altına aldı. Şirket bunun için reklam göstermesi ve kullanıcı verilerini satmasını engelleyecek şekilde bir kamu yararı şirketi haline geldi.

Ello, bir kamu yararı şirketi haline geldiğini üyelerine (ve üye adaylarına)  gönderdiği bir e-postada paylaştı. Burada görebileceğiniz belgeyle resmileşen Ello'nun bu şekilde sınıflandırılması, kar amaçlı bir kurum olarak çalışırken, kamu yararını koruması şartını beraberinde getiriyor. Ello'nun adımı kullanıcılarının reklam ve gizlilik konusundaki şüphelerinin giderilmesinin yanında, ilerleyen dönemde yatırımcıların olası baskısından da şirketin korunmasını sağlıyor.

ello-ekran-940

Yoğun bir ilgi gören Ello'nun bugün 1 milyondan fazla kullanıcısı olduğu belirtiliyor.Saatte 40-50 bin yeni üye talebi alan Ello, trafikle baş edemediği için bir süre önce yeni kayıtları dondurmuştu. Ello'nun kayıt sırasında bugün 3 milyon kişinin olduğu da notlar arasında. Yatırımın, Ello'yu hazırlıksız yakalayan bu hızlı büyümeye cevap vermek için kullanılması planlanıyor. Ello, henüz beta yayınında ve kullanıcı deneyimi mükemmel olmaktan uzak. Yatırımla birlikte şirketin ürününde de iyileştirmeler yapması bekleniyor.

İncelemek isterseniz olan Ello burada. Daha detaylı bilgi için Ello ile ilgili ilk incelememiz de burada.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.