Üçüncü çeyrek sonuçlarını açıklayan Yahoo, 1.148 milyar dolar gelir elde etti

Üçüncü çeyrek sonuçlarını açıklayan Yahoo, 1.148 milyar dolar gelir elde etti

Yahoo, 30 Eylül 2014 tarihi itibariyle sona eren üçüncü çeyrek sonuçlarını açıkladı. NASDAQ borsasında işlem gören Yahoo, toplamda 1,148 milyar dolar gelir elde ettiğini açıkladı.

2014 yılının üçüncü çeyreğinde, 2013 yılının üçüncü çeyreğine göre gelirlerini yüzde 1 artırmayı başaran Yahoo'nun bu çeyrekte önemli hamleleri bulunuyor. Alibaba'nın halka arz edilmesiyle, şirketin hisse yapısında değişiklikler olmuş ve Yahoo halka arzda hisselerinin bir kısmını satarak 5 milyar dolardan fazla bir nakiti kasasına koymuştu.

Yahoo'nun CEO'su Marissa Mayer, şirketin üçüncü çeyrekte sadece mobil gelirlerinin 200 milyon doları aştığını açıkladı. Mayer, bu yıl için mobil gelirlerinin toplamının 1.2 milyar doları bulmasını beklediklerini açıkladı.

Yahoo, üçüncü çeyrekte Flurry satın almasını tamamladı, Alibaba hisselerinin satışıyla ciddi bir miktarı kasasına koydu. Elinde nakiti değerlendirecek olan Yahoo'nun dördüncü çeyrek başındaki ilk icraatlerinden biri de hatırlayacağınız gibi MessageMe uygulamasını satın almak olmuştu.

Yahoo'nun yıl kapanmadan önce farklı satın almalarla yoluna devam edeceğini ve şirketin CEO'su Marissa Mayer'ın, elindeki nakiti şirketi daha da güçlü bir noktaya getirmek için harcayacağı aşikar.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.