Dijital video teknojileri uzmanı Ooyala, İsveçli Videoplaza.com'u satın aldı

Dijital video teknojileri uzmanı Ooyala, İsveçli Videoplaza.com'u satın aldı

Dijital video teknojileri alanında bilindik girişimlerden Ooyala, video analitik hizmetleri sunan İsveçli Videoplaza'yı satın aldı. Bu satın alma hem dijital televizyonculuk hem de Avrupalı girişimler adına önem taşıyor.

Dijital televizyonculuğun kazanç potansiyelini ortaya çıkarmayı amaç edinen Ooyala'nın çevrimiçi video alanıdaki istatistiklerini zaman zaman sizlerla paylaşıyoruz. Video istatistikleri ve gelir kanalları üzerinde uzmanlaşan Ooyala'nın satın almış olduğu Videoplaza ise yine benzer hizmetler sunan, Mynet'in profesyonel yayıncılık deneyimi Sebastiyan'da beraber çalıştığı bir şirket.

2008'de kurulan ve şimdiye kadar Creandum ve Northzone bölgesel yatırımcıların yanında Qualcomm Ventures ve Innovacom gibi daha büyük yatırımcılardan toplam 17.4 milyon dolar yatırım alan Videoplaza, bu satın almayla Telstra'nın bir iştiraki olan Ooyala için çalışacak. Video analitiği ve gelir optimizasyonu konusunda daha etkili hizmetler sunacak.

2 milyon nüfuslu Stokolm'de ağırlıklı olarak AR-GE üzerine çalıştıklarını söyleyen CEO Sorosh Tavakoli, 20 farklı bölgelerde 20 açık iş poziyonu olduğunu da söyleyerek geldikleri noktanın önemine işaret ediyor. Ooyala ise TV reklamcılığındaki yüzde 3 büyümeye karşılık ABD'de dijital video reklam gelirlerinin bu yıl yüzde 40 oranında arttığından bahsederek bu yatırımın ne kadar anlamlı olduğunu paylaşıyor.

Türkiye'de profesyonel yazılı içeriğin ürünlerle beraber gelişimi belli bir noktaya gelse de profesyonel video yayıncılığı ve teknolojileri konusunda epey geride olduğumuzu kabul etmek gerekiyor. Umarız Avrupa'daki bu başarılar bizim de bu alanda adımlar atmamıza vesile olur...

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.