TechCrunch'ın Disrupt Europe 2014 Hackathon'unda dereceye giren projeler

TechCrunch'ın Disrupt Europe 2014 Hackathon'unda dereceye giren projeler

Webrazzi olarak medya sponsoru olduğumuz TechCrunch'ın Disrupt Europe 2014 etkinliğinden hemen önce gerçekleşen ve büyük bir heyecanla beklenen hackathon dün akşam saatlerinde sona erdi.

Yüzlerce yazılımcı ve internet girişimleri meraklısının katıldığı hackathon sonunda 89 takım sahneye çıktı ve 1'er dakikalık sunum gerçekleştirdi. Juri üyelerinin oylarıyla birincilik ipini Infected Flight isimli bir web uygulaması göğüsledi.

Dereceye giren diğer 2 proje ve Infected Flight hakkındaki detaylara hemen aşağıda ulaşabilirsiniz. Diğer yandan bugün ve yarın Disrupt Europe 2014 etkinliğiyle ilgili tüm gelişmeleri Webrazzi'de bulabilirsiniz. Bu arada etkinliğin programına göz atmak isterseniz, şurada. (İngiltere'de saat Türkiye'den iki saat geri.)

tc-disrupt-eu-2014-hackathon

Infected Flight — Disease Mapper

Gerçek dünyadan aldığı uçuş verilerini, bir web uygulaması üzerinde etkileşimli olarak sunabilen Infected Flight; böylelikle bulaşıcı hastalıkların hangi ülkeler için ne kadar büyük bir risk oluşturduğunu tespit etmeye çalışıyor. Uygulama sahipleri tıp profesyonelleri haricinde normal insanların böylesine bir 'bulaşıcı hastalıkların yayılma hızı ve doğrultusu' verisine ulaşmasının oldukça zor olduğunu belirtirken, gündemde olan Ebola Virüsü üzerinden örnekler vererek sunumlarını gerçekleştirdi.

Yukarıdaki problem doğrultusunda web üzerinden ulaşılabilen bir araç geliştiren Infected Flight ekibi, farklı metrikleri de işin içine katarak interaktif bir şekilde hastalıkların yayılma hızları, doğrultuları ve saçtığı risklerle ilgili bilgi sunuyor.

Infected Flight projesi hayata geçerse sağlık kuruluşları tarafından satın alınma, ya da gelecekte sunabileceği API üzerinden ticari gelir elde etme potansiyeli bulunduruyor.

Appilepsy

Infected Flight sonrasında ikinci gelen proje ise Appilepsy oldu. Oldukça basit ve işe yarar bir mobil uygulama olan Appilepsy de -Infected Flight gibi- sağlık kategorisinde.

Uygulama sahiplerinin kalp krizi ya da benzeri bir sağlık sorunu yaşaması halinde bunu telefonun hız ile ivmesinden anlayabilen Appilepsy; daha önce belirlenen kişi ve kurumlara hastanın lokasyonu, o lokasyonu yakın olan hastaneleri ve ölçtüğü metrikleri mesaj atıyor.

Henüz yayında olmayan uygulama eğer hayata geçerse hem App Store/Play Store üzerinden bireysel kullanıcılara, hem de hastane ve sağlık kuruluşlarına toplu olarak satılabilir.

Seeusoon

'Long distance relationship' yani uzak mesafe ilişkisi yaşayan sevgilileri hedef kitle olarak belirleyen Seeusoon; kullanıcılarından kendi bulundukları ve sevgililerinin yaşadığı şehirleri uygulamaya girmesini bekliyor. Sonrasında bu iki şehir arasındaki uçak biletlerini sürekli olarak takip eden web uygulaması sevgililerin en uygun fiyatlı uçak biletleriyle birbirlerini ziyaret etmelerini hedefliyor.

Aslında aynı Seeusoon'nun yaptığı gibi dilediğiniz iki şehir arasındaki uçak biletlerini takip ve analiz eden uygulamalar hali hazırda piyasada mevcut. Ancak Seeusoon direkt olarak niş bir hedef kitleye hitap ediyor ve uygulama içinde de bu hedef kitleye özel bazı avantajlar/farklılıklar sunuyor. Seeusoon uygulamasının demosuna buradan ulaşabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.