Kickstarter'ın kurucusundan yeni kâr amacı gütmeyen proje: Dollar A Day

Kickstarter'ın kurucusundan yeni kâr amacı gütmeyen proje: Dollar A Day

Dollar-A-Day2009 yılında kurduğu Kickstarter projesi ile birlikte kitle fonlaması (crowdfunding)  alanında deyim yerindeyse çığır açan ve bugüne kadar yüzlerce başarılı projenin hayata geçmesi için gerekli kaynakların toplanmasına yardımcı olan Kickstarter'ın kurucusu Perry Chen yeni projesi Dollar A Day'i kullanıcılara sundu.

Kickstarter gibi yine öncelikli olarak kâr amacı gütmemeye odaklanan proje, kişilerin  küresel ve lokal olarak çalışmalar yapan sivil toplum kuruluşları ve vakıfları keşfetmelerine olanak sağlıyor.

dollaraday-ekran-goruntusu

Geçtiğimiz yıl Kickstarter'daki görevinden ayrılan ve yeni projelerine odaklanacağını açıklayan Perry Chen, geçtiğimiz günlerde yeni projesi Dollar A Day'i tanıttı. Dollar A Day  ilk bakıldığı zaman Kickstarter'la benzerlikler gösteriyor. Servis üzerinde hergün yeni bir kâr amacı gütmeyen ve belli bir sorunu veya sorunları çözmekle ilgilenen STK ve vakıflar tanıtılıyor. Servisin çıkış noktası, dünya üzerinde çeşitli sorunlarla ilgilenen ve dünyanın daha iyi bir yer haline gelmesi için çalışan, kâr amacı gütmeyen STK ve vakıflar bulunuyor ancak bunlar yeterince bilinmiyor ve tanıtılamıyor. Dollar A Day ile isterseniz sisteme dahil olarak her gün farklı  STK ve vakıfa çalışmalarını gerçekleştirebilmeleri  bir dolar bağışta bulunabiliyorsunuz.

Servisin açıkladığı bilgilere göre şu anda 800 farklı bağışçı sistemi kullanıyor. Servisin kullanıcılara sunduğu bir diğer ayrıcalıkta kesinlikle mail adresinizi STK, vakıf ve diğer şirketlerle paylaşmayacağı yönünde bu şekilde mailinizin spamle dolmayacağını ve yalnızca Dollar A Day üzerinden gönderilen maillerin geleceğinin garantisi veriyorlar. Dollar A Day'i hemen buradan kullanmaya başlayabileceğiniz gibi servisten istediğiniz zaman ayrılabiliyorsunuz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.