İnternete bağlı her görevi tek tuşla çözen bttn, 55 bin dolar fon topladı

İnternete bağlı her görevi tek tuşla çözen bttn, 55 bin dolar fon topladı

Tarihin belki en ilkel düğmesini nesnelerin interneti için bir arayüz haline getiren bttn, bir süre önce IndieGoGo'da başlattığı 50 bin dolar fon hedefine ulaştı. "Dünyanın en basit internet kullanıcı arayüzü" olarak tanımlanan bttn, farklı karmaşık komutları tek bir tuşa dokunarak vermenizi sağlıyor.

İnternete 3G veya Wi-Fi üzerinden bağlanan bttn, internete bağlı hemen her cihaz ve hizmeti kontrol etmenizi sağlıyor. Tweet atmak, taksi çağırmak, ofis içi iletişim bttn'la ypılabilecek yüzlerce görevin birkaçı.

Nesnelerin iletişimini olabildiğince yalın hale getirmek isteyen bttn'ın kullanımı oldukça kolay. Bilgisayarınız ya da telefonunuzdan Wi-fi ya da 3G bağlantısını kurduktan sonra my.bt.tn adresine giderek size verilen kodla bir hesap oluşturuyorsunuz. Ardından halihazırda var olan reçetelerden seçerek ya da kendi oluşturduğunuz reçeteyle bttn'ı kullanmaya başlıyorsunuz. Yakın zamanda 30 milyon dolar yatırım alan ve yeni destinasyonunu nesnelerin interneti olarak belirleyen IFTTT reçetelerine de entegre edilebiliyor.

bttn dog

Dünyanın en absürd uygulamalarından biri olarak görülse de bttn'ın fonksiyonu Yo ile neredeyse aynı. Kullanımı ise haliyle Yo'dan daha kolay. 55 bin dolar fon toplayan bttn için bir sonraki aşama üretime başlamak. Destekçilerin bttn'larını Aralık ayından itibaren almaya başlaması planlanıyor. İncelemek isterseniz bttn burada.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.