Microsoft, RoomAlive projesiyle odanızı savaş alanına çevirecek!

Microsoft, RoomAlive projesiyle odanızı savaş alanına çevirecek!

Microsoft sürekli yeni teknolojiler üzerinde çalıştığı ve AR-GE faaliyetlerini sürdürdüğü Microsoft Research aracılığıyla ilginç ve önemli işlere imza atmaya devam ediyor. Daha önce de Xbox için bazı çalışmalar yapan Microsoft Research, RoomAlive projesi ile çok daha farklı ve büyük bir işi hedeflemiş gibi gözüküyor.

Artırılmış gerçeklik teknolojilerini kullanan bir projektör sistemi olan RoomAlive, odaya kurulan birden fazla projektörün de yardımıyla, tüm odanızı ve odanızın fiziksel özelliklerini tarıyor. Bunun ardından odayı bir artırılmış gerçeklik alanına dönüştürüyor ve size inanılmaz bir oyun deneyimi sunmayı hedefliyor.

Tabii ki şimdilik sadece bir prototipten ibaret. Fakat Xbox Kinect gibi teknolojileri de kullanan RoomAlive'ın oyuncuları bir hayli heyecanlandırdığına hiç şüphe yok. Farklı üniversitelerin de desteği ile yapılan çalışmalar, odanızı oynadığınızın oyunun içinde bir mekana çeviriyor. Bu da sizi oyunun daha çok içine çekecek bir detay.

Artırılmış gerçeklik gözlükleri bile oyuncuyu gerçek hayattan kopardığına dair bazı ifadelerde bulunan vatandaşlar, Microsoft'un RoomAlive projesiyle bu durumdan iyice rahatsız olabilir ama gelecekte oyuncuları oldukça farklı bir oyun deneyimi beklediklerini söylememiz güç değil.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.