Ortadoğu ve Afrika bölgesinde çift haneli mobil büyüme devam ediyor

Ortadoğu ve Afrika bölgesinde çift haneli mobil büyüme devam ediyor

Webrazzi Summit 2014'te Ortadoğu ve Afrika bölgesinin yükselişi ve potansiyeli gündemdeki konulardan biriydi. Bölgedeki akıllı telefon kullanım oranlarının artışı da bu pazarlara açılım kararını destekleyecek nitelikte.

Uluslararası araştırma şirketi eMarketer'ın tahminlerine göre 2014 sonunda Ortadoğu ve Afrika (MEA) bölgesinde her ay 336.5 milyon kişi en az bir kez internete bağlanmış olacak. 4 yıl içinde bölgede 458 milyon web kullanıcısı olacak ve bölgedeki hane halkının yüzde 40'u düzenli olarak internete bağlı olacak.

akilli cep telefonu kullanim orani emarketer mea mena region ortadogu afrika bolgesiİnternet kullanımında Çift haneli büyüme oranının 2015 yılında da devam edeceği Ortadoğu ve Afrika (MEA) bölgesinde akıllı telefon yaygınlığı da önemli bir gelişme gösteriyor. eMarketer'in 5. Küresel Medya İzleme Raporu ve Ipsos Arabnet Beyrut 2014 Raporu da bu potansiyeli doğruluyor.

Mobil büyüme rakamları çift haneli

Örneğin Kuveyt'te 2012'den 2013'e yüzde 49'dan yüzde 69'a, Lübnan'da yüzde 36'dan yüzde 63'e yükselmiş. Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'nde ise 10 puanlık artışla geçen yılı yüzde 72 ile kapatmış.

Mısır'da ise durum siyasi-askeri müdahaleler nedeniyle biraz vahim. Bir yıl içinde yüzde 5'ten yüzde 6'ya çıkan çok düşük bir akıllı telefon yaygınlığı söz konusu.

Ortadoğu ve Afrika (MEA) bölgesine genel olarak bakıldığında ise eMarketer akıllı telefon yaygınlığında bu yıl için yüzde 31'den fazla büyüme öngörüyor.

Çift haneli büyümenin 2018'de de devam etmesi beklenirken, mobil internet kullanıcılarındaki değişim oranının 2014 sonunda yüzde 38.3, 2015 sonunda yüzde 45 olması bekleniyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.