Rocket Internet, Almanya'nın bu yılki en büyük halka arzını gerçekleştirmeye hazırlanıyor

Rocket Internet, Almanya'nın bu yılki en büyük halka arzını gerçekleştirmeye hazırlanıyor

Rocket Internet, Almanya'da bu sene gerçekleştirilen en büyük halka arz için hazırlanıyor. Şirket 9 Ekim'de yapılması planlanan operasyon için hisse başına için 35,50 euro ila  42,50 euro fiyat aralığını belirlediğini duyurdu. Bu fiyat aralığından talep toplaması Rocket'ın piyasa değerini 6,5 milyar euro'ya (8,4 milyar dolar) çıkarabilir.

24 Eylül ve 7 Ekim 2014 tarihleri arasında talepleri toplayacak olan Rocket Internet, beklendiği gibi Frankfut Borsası'nda 9 Ekim'de işlem görmeye başlayacak.Yaklaşık 32,9 milyon adet yeni hissenin satılacağı operasyonda, ek satış haklarıyla birlikte hisselerinin yaklaşık yüzde 24'ünü halka açmayı planlayan Rocket,1,48 milyar euro sermaye arttırmayı planlıyor.

Bu sermayenin Rocket Internet bünyesinde yeni şirketlerin kurulumu, var olan şirketlerinin finansmanı ve Rocket'ın görece köklü şirketlerindeki yerini sağlamlaştırmak için kullanılacağı belirtiliyor.

Şirket tarafından yapılan açıklamada, J.P. Morgan ve Billi Gifford gibi tanınmış yatırımcılarla Rocket'a halka arzı operasyonu kapsamında toplam 582,5 milyon euro yatırım yapmak üzere anlaşmaya varıldığı belirtiliyor.

Geçtiğimiz günlerde New York Borsası'nda halka arzını gerçekleştiren Alibaba, opsiyonların satışıyla birlikte 25 milyar dolar sermaye arttırarak dünyanın bugüne kadar gerçekleştirilen en büyük halka arzını yapmış oldu. Rocket'ın Almanya'da bu yılın en büyük halka arzını yapıyor olması, teknoloji şirketlerinin dünya çapında gösterdiği bir başarı olarak anılabilir. Elbette bu tip değerlendirmeleri daha geniş bir zaman aralığında yapmak en sağlıklısı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.