Japon Cocoro, işleri iyi giden girişimciler için hazır ve sanal ofis seçenekleri sunuyor

Japon Cocoro, işleri iyi giden girişimciler için hazır ve sanal ofis seçenekleri sunuyor

Sizlere tanıttığımız hazır ofis ve sanal ofis çözümlerine bu kez Japonya'dan bir isim ekliyoruz. 1972 yılında Japonya’da kurulan Starts şirketler grubunun bir alt markası olan Cocoro, İstanbul'daki ofisleriyle girişimcilere de ulaşmak istiyor.

Hazır ofis sistemlerinin yanısıra Japonya'da deprem yalıtımı, akıllı otopark sistemleri vb. çözümler sunan Starts grubu, Türkiye pazarına ise 2011 yılında girdikten sonra günümüze kadar konut danışmanlığı işini yürütmüş. Hazır ofis markası Cocoro ise ilk ofisini 2009 yılında Şangay’da açmış ve 2013 yılının Temmuz ayında Türkiye'ye adım atmış.

Japonya dışında Cocoro ofislerinin bulunduğu 3 ülkeden biri Türkiye. 21 ülkedeki 32 ofisiyle hizmet veren Starts grubu, Cocoro markasıyla Çin, Mymmar ve Türkiye'de hizmet veriyor. 1-4 kişilik, 25 farklı büyüklükte ofiste, toplamda 75 çalışma alanı sunan Türkiye'deki Cocoro ofisi İstanbul’da Büyükdere Plaza (eski Telpa plaza)’da yer alıyor.

coroco starts hazir ofis sanal ofis

Hazır ofisler konum açısından avantajlı ancak yeni girişimciler için biraz tuzlu

Hazır ofislerinde toplantı odası, lounge bölümü, self-servis mutfağı, ekstra güvenlik önlemleri ve otopark gibi imkanlar sunan Cocoro, Türkçe, İngilizce ve Japonca hizmet sunuyor. Girişimciler için bir önemi yok ama gerektiğinde şoför hizmeti de sunuluyor.

Fiyatlara baktığımızda Cocoro'nun sanal fiyatları 99 dolardan başladığını, ancak 2-3 kişilik hazır ofisler için ortalama 3 bin dolar gibi bir ücret talep edildiğini görüyoruz. Üstelik 2 aylık depozito da isteniyor. Yani Cocoro'nun girişimciler için biraz lüks kalabileceğini söylemek lazım. Ancak konum şartları açısından geleneksel ofis ile hazır ofis karşılaştırılmasına bakıldığında aşağıdaki gibi avantajlı bir tablo çiziliyor.

coroco starts hazir ofis sanal ofis

Türkiye internet sektöründe uzaktan çalışan belli bir nüfus var ama işleri biraz profesyonelleştirmek isteyip hazır ofis kullananların sayısı sanırım oldukça az. Hazır ofisler ilk aşamada gerekli ihtiyaçları karşıladığı için belki de girişimcilerimiz geleceğe yatırım yapmak adına kendi ofislerini açıyor. Cocoro ofisleri gibi İstanbul'un en iyi yerinde ofis tutmak isteyen girişimcilerin ise belli bir eşiği geçmiş olması gerekiyor.

Bu alanda deneyiminiz varsa yorumlarınız aydınlatıcı olacaktır. ;)

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.