Coinvoy: Bitcoin ve diğer dijital para birimleri için ücretsiz ödeme sistemi

Coinvoy: Bitcoin ve diğer dijital para birimleri için ücretsiz ödeme sistemi

coinvoy bitcoin odeme sistemi litecoinBitcoin gibi dijital para birimlerine dönük bir ödeme hizmeti olarak geliştirilen Coinvoy.net, yerli Bitcoin girişimleri arasına adını yazdırıyor.

ODTÜ mezunu Alp Deniz, Umut Erdal ve Safir Cu tarafından geliştirilen ve geçtiğimiz ay hizmete sunulan Coinvoy, Bitcoin, Litecoin ve Dogecoin gibi şifrelenmiş para birimlerini kabul eden satıcılar için alternatif bir ödeme sistemi. Altı ay gibi bir sürede geliştirilen Coinvoy, başta Bitcoin olmak üzere dijital para birimlerinin Türkiye'de de kullanımını yaygınlaştırmak ve kolaylaştırmak istiyor.

Coinvoy'u denemek için herhangi bir üyelik başlatmak veya ücret ödemek gerekmiyor. Safir Cu'dan aldığımız bilgiye göre Bitcoin ekosistemi, Coinvoy'a bir şans tanıyor ve deneyip güvenli olduğunu gördükçe kullanmayı tercih ediyor. Tabii henüz yolun başında olan Coinvoy'un kendini kanıtlaması için belli bir büyüme hızını yakalaması gerekiyor.

coinvoy bitcoin odeme sistemi 2

Tamamen ücretsiz

Diğer yandan Coinvoy'un herhangi ekstra ücret almayan bir ödeme servisi olması ve gelirini kişiler üzerinden değil sistemsel-matematiksel çözümler üzerinden kazanması ölüm vadisinde hayatta kalabilme şansını artırıyor. Bu alandaki girişim sayısının çok fazla olmaması da Coinvoy için bir şans sayılabilir.

Bitcoin ödemelerinde pastanın çok büyük bir bölümünü alan BitPay, Coinbase ve GoCoin yapılan satışlar üzerinden pay alıyor veya Bitcoin fiyat değişkenliği riskini almaları karşılığında her ödemeden müşteriden gizli tutulan bir miktarı kazanıyor. Coinvoy ise ücretsiz olmasının yanısıra esnek, geliştirmeye açık ve kolay kullanım sunan arayüzüne de güveniyor.

Emanet hizmeti

Coinvoy'un rakiplerinden farklı olarak 'escrow' yani emanet servisi de sunuyor. Bu sayede kullanıcılar ödemelerin gerçekleşmesi karşılığında malın veya servisin teslimini garantileyen ihtilaf kontrolünü ellerinde tutabiliyor. Coinvoy, Bitcoin dışında Litecoin ve Dogecoin ile çalışırken bir yandan da bu birimler arasında kur değişimi servisi sunuyor. Yani, satıcının Bitcoin karşılığında listelediği ürünü alıcı Litecoin ile ödeme yaparak satın alabiliyor. Kur değişimi işlemini Coinvoy anlık olarak gerçekleştiriyor.

İlk ortaklık TakasCoin ile

Öz sermaye ile geliştirilen Coinvoy, Bitcoin alım-satımı yapan Takascoin.com ile yaptığı ortaklıkla Türkiye’de Bitcoin ile satış yaparken TL teslim almayı sağlamaya ve bunu uluslararası boyuta taşımaya hazırlanıyor.

Geliştiricilerin ve girişimcilerin geri bildirim ve iş ortaklıklarına açık olan Coinvoy'un yatırımcıların ilgisine de kayıtsız kalmayacağını tahmin ediyorum ancak Türkiye'de henüz bu alana bir yatırımcı ilgisi olup olmadığını meçhul. Bir diğer bilinmeyen ise şifrelenmiş para birimlerine dair bir çözümün de devlet veya kurumsal destekli bir kanaldan gelip gelmeyeceği. Tabii bu alandaki girişimler ulusal bağlayıcılığı aşabilir ancak ümidim yurt içi pazarda bireysel girişimlerin ön plana çıkması yönünde.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.