PayPal, son reklamında Apple Pay'e iCloud hack'lenmesi skandalını hatırlatıyor

PayPal, son reklamında Apple Pay'e iCloud hack'lenmesi skandalını hatırlatıyor

PayPal, doğrudan Apple Pay'i hedefe oturttuğu yeni bir reklam yayınladı. Apple'ın iCloud hack'lenmesi skandalına gönderme yapan reklam, mobil ödemeler konusunda güvenliği öne çıkarıyor.

PayPal'ın dün The New York Times gazetesinde tam sayfa yayınlanan reklamının mesajı gayet açık: "Biz insanlar, paramızın selfie'lerimizden daha güvenli olmasını istiyoruz".

Twitter hesabında, "Paramızla ilgili endişe etmeyi bırakıp, paramızın tadını çıkaralım," iletisiyle de paylaşılan yeni reklam, PayPal'ın mobil ödemeler konusunda, en ciddi rakibi olarak gösterilen Apple Pay'e verdiği belki en sert cevap niteliğinde.

Bu bağlamda PayPal'ın aslında Apple Pay'i bir tehdit olarak gördüğü -görmesi gerektiği- de söylenebilir. Zira, Apple'ın Eylül’deki lansman etkinliğinde Apple Pay’i duyurmasından bu yana, şirketin sahibi eBay’in hisselerindeki düşüş devam ediyor. 9 Eylül'den bu yana eBay hisselerinde 4 puanın üzerinde düşüş gerçekleşti.

paypal apple reklam

Apple Pay'in, endüstriye girişinin PayPal'ı olumsuz etkileyip etkilemeyeceği konusunda PayPal yöneticilerinin açıklamaları da Apple Pay'in mobil ödemelerdeki deneyimsizliğine odaklandı şimdiye kadar. Mobil ödemelerin ayrı bir uzmanlık gerektirdiğini söyleyen PayPal, bu konuda inovatif yaklaşımı ve uzmanlığıyla Apple Pay'in önünde konumlandığının altını çiziyor. Son reklam da bu vurguyu öne çıkarıyor. İki şirket arasındaki rekabet oldukça ilginç olacak gibi görünüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.