Robohand: Deneyim tasarımcısı ekipten 3 boyutlu robot el projesi

Robohand: Deneyim tasarımcısı ekipten 3 boyutlu robot el projesi

Ülkemizde çok yönlü hizmetlerle deneyim tasarımına odaklanan sayılı ajanslardan biri olan 5dakika.com, bir kaç yıldır ilgilendikleri 3 boyutlu baskı alanındaki çalışmalarıyla hem ticari anlamda hem de sosyal sorumluluk açısından adım attığı Robohand projesiyle dikkat çekiyor.

Deneyim tasarımından 3 boyutlu baskı dünyasına

5 Dakika ekibi mimar, mühendis, tasarımcı, yazılımcı gibi çeşitli disiplinlerden gelen bir ekipten oluşuyor. Bu ekip mimariden interaktif tasarıma, grafikten etkinlik organizasyonuna kadar geniş bir spektrumda kullanıcı odaklı projeler ve uygulamalar geliştiriyor. 3Dpd.co ile 3 boyutlu baskı alanındaki tecrübelerini projeye dönüştürüyor

3 boyutlu yazıcılar ve baskı üzerine odaklanan 3Dpd, bu alanda kurumsal ve bireysel projeler geliştiriyor. Bir yandan danışmanlık verirken, bir yandan da 3B yazıcı ve ürün satışı, çeşitli prototip veya taslak model baskı hizmeti, 3 boyutlu taramayla heykel yapımı vb. hizmetler sunuyor.

5 dakika 3dpd 3 boyutlu baski yazici robohand robot el 2

Sürekli geliştirilen ve uygun fiyatla satışa sunulması düşünülen bir 3B yazıcı da imal eden ekip, 3 boyutlu baskı alanında açık kaynaklı bir model bankası oluşturmak gibi faydalı fikirler üzerinde de çalışıyor. Bence en büyük adımı ise sosyal sorumluluk alanında başlatılan 3 boyutlu robot el projesi Robohand ile atıyor.

3 boyutlu robot el projesi

Dünyadaki örneklerini bir adım daha ileri götürmek istediklerini söyleyen 5 Dakika kurucularından Zeynep Karagöz, bu alanda Türkiye’de bir ilke imza attıklarını söylüyor. 3 boyutlu baskı ve mekanik işçilikle geliştirilen protezler, klasik protezlerin kullanım şartları ve yüksek fiyatları (on bin dolarla karşı bir kaç yüz dolar) düşünüldüğünde gerçekten yıkıcı bir etki vaadediyor.

Zeynep Karagöz, Robohand adı verdikleri ve 6 aylık bir çalışmayla geliştirdikleri ilk prototipi şimdiye kadar 2 kişi üzerinde denediklerini ve olumlu sonuçlar aldıklarını söylüyor. Robohand, benim de yeni öğrendiğim, 1500 doğumda 1 görülen 'amniotic band' sendromu nedeniyle parmaksız doğan kişiler ideal bir çözüm sunuyor ve Zeynep Karagöz bu alanda mümkün olduğu kadar ileri gideceklerini paylaşıyor.

3 boyutlu baskı ve yazıcı kategorisinde Türkiye'de gördüğümüz ilerleme gerçekten memnun edici. 3Dpd'nin Robohand projesi de bu alandaki çalışmaların hayatımıza ne kadar faydalı olabileceğinin bir kanıtı. Bu alandaki her türlü fikir ve ihtiyaçlarınız için 3Dpd.co (5 Dakika) ekibiyle temasa geçebilir, eğer varsa bu alandaki çalışmalarınızı bizimle paylaşabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.