Apple, şu ana kadarki en geniş ekranlı iPhone'u tanıttı: iPhone 6 Plus

Apple, şu ana kadarki en geniş ekranlı iPhone'u tanıttı: iPhone 6 Plus

Bugün Apple'ın size canlı bloglama ile aktardığımız etkinliğinde iPhone 6 ve iPhone 6 Plus modellerini tanıtıldı. 5.5 inç büyüklüğünde olan ve kullanıcıların büyük bir heyecanla beklediği yeni iPhone'un iki versiyonundan biri olan iPhone 6 Plus, Apple CEO'su Tim Cook tarafından tanıtıldı.

iPhone 6 Plus'ın ekran ve işlemci detayları

1920x1080 boyutlarında ve her inç'e 401 piksellik bir çözünürlük sunan iPhone 6 Plus'ın ekranı, 1080p HD kalitesinde. iPhone 6 Plus'un en büyük özelliklerinden birisi 5.5 inçlik geniş ekranı sayesinde bir phablet (phone table) deneyimi sunacak olması. iPhone 6 Plus'ı yan çevirdiğinizde ise iPhone 6 Plus'ı tıpkı bir iPad gibi kullanabiliyor olacaksınız.

İşlemci olarak Apple'ın kendi işlemci mimarisi A8'i kullanacak olan iPhone 6 Plus, tıpkı iPhone 6 gibi aynı işlemciyi kullanıyor. iPhone 6 Plus'ın kalınlığı ise 7.1 mm kalınlığında olacak. iPhone 6 Plus'ın kalınlığı her ne kadar iPhone 6'dan biraz daha fazla olsa da, iPhone 5S'e nazaran daha ince tasarlanmış.

iPhone 6 Plus ile oyun deneyimi

iPhone 6 Plus, yüksek çözünürlük sayesinde oyun deneyimini de ciddi oranda artırıyor olacak. Apple'ın açıkladığına göre, aralarında EA Games, Gameloft, Ubisoft, Unity, Zynga, Rovio, Disney ve Square Enix gibi oyun yapımcıları tarafından yıl sonuna kadar çeşitli oyunlar piyasaya sürülecek. Bu oyunlar iPhone'lar için konsol kalitesine yakın oyun deneyimi sunmaya çalışacak ve tabii ki A8 işlemcinin gelişmiş grafik özelliklerini de kullanıyor olacak.

Screen Shot 2014-09-09 at 20.32.06

iPhone 6 Plus için kamera detayları ve cihazın ABD fiyatı

iPhone 6 Plus aynı iPhone 6'da olduğu gibi 8MP iSight kameraya sahip ve True Tone flaş özelliği bulunuyor. Cihaz ayrıca f/2.2 diyafram aralığına sahip. Kamera oldukça geliştirilmiş ve iPhone 5S'in kamerasına göre 2 kat daha hızlı odaklanacak, bunun dışında yeni kameranın optik görüntü sabitleme özelliği de bulunacak. 1080p kalitesinde 30 ve 60 fps'lik videolar çekebilecek iPhone 6 Plus, sinematik video stabilizasyon özelliğine de sahip olacak.

iPhone 6 Plus'ın 2 yıl kontratlı fiyatları 16GB için 299 dolar, 64GB için 399 dolar, 128 GB'lık modeli için ise 499 dolar olarak duyuruldu. Yani iPhone 6'da olduğu gibi iPhone 6 Plus da üç farklı hafıza seçeneği ile gelecek ve tüketicilerin beğenisine 16, 64 ve 128 GB'lık seçeneklerle sunulacak. 19 Eylül tarihinden itibaren raflardaki yerini alacak iPhone 6 ve iPhone 6 Plus'ın geniş ekranı ve geliştirilmiş özellikleriyle birlikte cebimize girebilecek boyutlarda bir telefon tablet özelliği yaşatacak gibi gözüküyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.