Giyilebilir kamera girişimi Narrative, 8 milyon dolar yatırım aldı

Giyilebilir kamera girişimi Narrative, 8 milyon dolar yatırım aldı

Giyilebilir kamera girişimi Narrative, herhangi bir t-shirt ya da gömleğin yakasına bile iliştirilebilecek ufak boyutlarda, oldukça sade ve şık bir ürüne sahip.

Fotografik hafızaya yönelik bu kamera sayesinde fotoğraf çekebilmeniz mümkün. Sistemin çalışma mantığı da zaten sürekli ve küçük boyutlarda fotoğraf çekmenizi ve fotografik hafızanızı canlı tutmanızı sağlıyor. Her 30 saniyede bir, 5 MP boyutunda fotoğraflar çeken Narrative, bu fotoğrafları yine Narrative üstünde saklıyor, dilediklerinizi ise paylaşma imkanı tanıyor.

Khosla Ventures'dan 8 milyon dolarlık bir yatırım alan Narrative'de bugüne dek tam 100 milyondan fazla fotoğraf çekilmiş durumda. Sadece 8 aylık bir süreçte 100 milyondan fazla fotoğraf çekmeyi başaran Narrative kameralar, gelen yatırımla birlikte daha da geniş kitlelere ulaşabilir gibi gözüküyor.

İsveç merkezli Narrative, İsveç'te bulunan 3 şehirdeki ofisine bu yaz itibariyle bir de San Francisco ofisini ekliyor. Kısacası gelen yatırım, Narrative'in Silikon Vadisi'nde bir ofis açmasını sağlamış da oluyor. Ayrıca belirtme fayda var ki, Narrative'in yatırımcısı Khosla Ventures'ın daha önce pek çok farklı giyilebilir teknolojiye yatırımı bulunması da bu girişim için çok önemli bir artı.

229 dolardan başlayan fiyatlarla sunulan Narrative'in beyaz, gri ve turuncu renk seçenekleri bulunuyor. Narrative'in aynı zamanda iOS ve Android uygulamları da mevcut. Bu uygulamalar aracılığıyla fotoğraflarınızı görüntüleyebiliyor, dilediklerinizi paylaşabiliyor ya da geçmişteki fotografik hafızanızı tazeleyebiliyorsunuz. Özellikle anları saklamak istediğiniz uzun yolculuklarınızda ya da seyahatlerde, time-lapse video yerine zaman atlamalı fotoğrafları da Narrative ile saklayabilir, yolculukları hikayeleştirebilirsiniz.

Narrative'in tanıtım videosunu ise hemen aşağıda izleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.