Google Glass üzerinde çalışan yüz tanıma teknolojisi: Shore

Google Glass üzerinde çalışan yüz tanıma teknolojisi: Shore

Google Glass ile çalışan farklı uygulamaları bugüne kadar gördük fakat şu anda üzerinde çalışılmaya başlanan yüz tanıma teknolojisi Shore, çok daha farklı bir çalışma disiplinine sahip olacak ve karşınızdaki kişinin duygularını okuyabilecek.

Yüksek hızlı nesne ve duygu tanıma motoru olarak lanse edilen Shore, Almanya merkezli Fraunhofer IIS şirketi tarafından geliştiriliyor. Uygulama, kamera aracılığıyla karşıdaki kişinin yüzünü tanıyarak, onun yaşı, cinsiyeti ve duygu durumu ile ilgili bilgi verebiliyor.

Teknolojinin bir Google Glass tarafından uygulama olarak kullanıldığında karşınızdaki kişiyle ilgili önemli bilgileri yüz tanıma teknoloji sayesinde elde edebileceksiniz. Her ne kadar şimdilik böyle bir uygulamanın çıkıp çıkmayacağı kesinlik kazanmıyor olsa da, şirket bu teknolojiyi Google Glass'lar için bir uygulama geliştirmek için kullanmak isteyebilir. Böylece karşınızdaki kişinin sinirli, mutlu, üzgün ya da şaşırmış olduğunu teknik verilerle saptamak, hem de Glass üzerinden haberdar olmak mümkün olacak.

Teknoloji geliştirilirken, 10 bin adet yüz bu teknoloji için bir database oluşturulması için kullanılmış. Böylece duygularla ilgili benzer yüz ifadeleri de kolayca tanınılabilir ve tahmin edilebilir oluyor. Böylece uygulamanın görüntüleri işlenirken, bu veritabanı bir kılavuz görevi görerek, karşınızdaki kişiyle ilgili olarak daha doğru sonuçlar almanızı sağlıyor.

Uygulamayla ilgili kısa bir tanıtım videosunu hemen aşağıdan izleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.