iOS 8 için kişiselleştirilebilir sanal klavye yazılımı: Minuum

iOS 8 için kişiselleştirilebilir sanal klavye yazılımı: Minuum

Apple, çok yakında piyasaya çıkartacağı iOS 8 işletim sistemiyle birlikte yazılımcılara çeşitli uygulamalar geliştirmek konusunda daha fazla güvenmeye başladı ve onların telefondaki bazı standart uygulamalara ek geliştirmeler sunmalarına imkan veren geliştirici kit'leri sundu.

Bugüne dek pek çok iPhone kullanıcısının eleştirdiği iPhone klavyesindeki harflerin küçük olması ile ilgili probleme çözüm olarak geliştirilen Minuum adındaki uygulama da bu durumun ilk örneklerinden bir tanesi oldu.

Minuum sayesinde kullanıcılar mesaj, mail ya da herhangi bir not yazarken artık iPhone ekranındaki sanal klavyenin boyutlarını değiştirebiliyor olacak. Aşağıdaki klavye ekranında bulunan harf ve numerik tuşların boyutları, kullanıcının isteğine göre ayarlanabilecek.

minuum

Minuum'un, iOS 8 ile birlikte piyasada olması bekleniyor. Tahminlerime göre, Minuum oldukça fazla kişi tarafından iPhone'larına yüklenecek ve geniş bir kitle tarafından da kullanılıyor olacak. Minuum'un, Apple tarafından izin verilen üçüncü parti bir klavye getirecek olması da, farklı geliştiricilerden de rakip ve benzer uygulamalara hazırlıklı olabiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.