Facebook ses stüdyosu WaveGroup'u satın aldı

Facebook ses stüdyosu WaveGroup'u satın aldı

Facebook, özellikle oyun ses kayıtları konusunda uzmanlaşmış olan Kaliforniya merkezli ses stüdyosu WaveGroup'u satın aldı.

Bir ses üretim fabrikası olarak kendini konumlandıran WaveGroup, bugüne kadar pek çok farklı donanım ve mobil uygulama için ses üretmesinin yanı sıra, herkesin aşina olduğu Guitar Hero, Dance Dance Revolution gibi ünlü oyunların ses prodüksiyonunun da arkasındaki şirket.

Bugüne kadar pek çok girişim ve mobil uygulama için sesler üreten WaveGroup, bundan böyle Facebook'un bir parçası ve artık sadece Facebook için çalışacak. Bu arada altını çizmek gerekiyor ki, Facebook hali hazırda Messenger, SlingShot ve Instagram gibi uygulamaların sesleri için WaveGroup ile birlikte çalışmış.

WaveGroup'un son projelerinden birisi de iOS için üretilen Star Wars: Commander oyununun sesleri üzerinde çalışmak olmuş. Bunun yanı sıra WaveGroup, Jawbone ile de bir çalışmaya imza atarak Jawbone'un bluetooth kulaklık modeli Era için bazı sesler yaratmış.

Facebook'un ileride farklı uygulamalarla karşılacağımızı tahmin etmek çok da güç değil. Son olarak piyasaya sunulan Hyperlapse uygulaması da bunun en büyük kanıtı. Facebook artık mobil platformlarda farklı uygulamalar çıkartmayı deniyor ve seviyor. Bu yüzden Facebook'un native uygulamalarının seslerini üretmesi için WaveGroup'u satın alması oldukça akıllıca bir hareket.

Bundan böyle Facebook'taki Ses Tasarım ekibi için çalışacak WaveGroup'un, Facebook tarafından ne kadarlık bir bedel karşılığında satın alındığı ise henüz açıklığa kavuşmadı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.