Davet Postası, online davetiye kullanımının yaygınlaşmasına öncülük etmeyi amaçlıyor

Davet Postası, online davetiye kullanımının yaygınlaşmasına öncülük etmeyi amaçlıyor

Davet Postası, basılı davetiyelerinizi tamamen dijitalleştirmek isteyen bir girişim ve Türkiye'de yeni yeni oluşmaya başlayan bu sektörde öncü olmak istiyor. Ağustos ayının başında yayına başlayan Davet Postası, hem bireysel hem de kurumsal müşterileri hedefliyor.

Online davetiyeler, basılı muadillerine göre, hem zaman ve maliyet tasarrufu sağlıyor hem de kağıt israfını önlüyor. Buna ek olarak Davet Postası, kullanıcılarının gönderim sonrasında davetlilerin katılım durumlarını siteden takip edebilecekleri bir hizmet sunarak, tek tek LCV alma zahmetinden kurtarıyor.

Davet Postası'nın kurucusu, Teknosa, Elektroworld ve Bestbuy gibi teknoloji zincir mağazalarında üst düzey görevlerde bulunduktan sonra, kendi girişimini kurmak üzere yola çıkan Mine Dedekoca. Mine'nin yaklaşık bir yıl süren bir hazırlık sürecinden sonra kurduğu davetpostasi.com'da bugün,15 farklı kategoride 60 davetiye şablonu bulunuyor. Mine, sitedeki davetiye tasarımlarını Türkiye'den ve yurt dışından tasarımcılardan alıyor.

Facebook veya e-posta hesabınızla giriş yapabildiğiniz Davet Postası'nda organize edeceğiniz etkinliğin tarzına göre, seçtiğiniz sanal davet kartını ve zarfını kişiselleştirip, davetlilerin e-posta adresi bilgilerini girmeniz yetiyor. Kişiselleştirme adımı, davetiyenizin isimlendirilmesi, üzerindeki metinin biçimlendirmesi ve dilerseniz harita eklemek gibi adımları kapsıyor. Halihazırda Facebook üzerinden etkinlik düzenlediyseniz bu aşamada güçlük çekmeyeceğinizi söyleyebiliriz.

Davet Postası

Davet Postası, kurumsal pazarda, özellikle bayisi olan, çok fazla toplantı ve davet düzenleyen orta-büyük ölçekli firmaları hedefliyor. Bireysel pazarda ise, büyük şehrin yoğun temposunda davetiyeyi seçmek, hazırlamak, bastırmak ve ulaştırmakla vakit kaybetmek istemeyen ama aynı zamanda davetiyesini hoş ve "trendy" bir şekilde davetlileriyle paylaşmak isteyen 18-35 yaş arası genç nesle odaklanıyor. Sitenin kullanıcılarının yüzde 61'inin bu profilde olduğunu söylüyor Mine.

Davet Postası'nın yenilikçi bir yaklaşım getirdiği davetiye sektörü ile ile ilgili net bir figür yok. Şirketin verdiği bilgilere göre, Türkiye'de her yıl ortalama 650 bin çift evleniyor ve Davet Postası ilk yılı içinde bu çiftlerin yüzde 0,5’ini üye yapmak istiyor. Bir Facebook kullanıcısına ayda ortalama 3 davet gönderildiğine dikkat çeken Mine, Türkiye’deki 18-35 yaş aralığında 22 milyon 788 bin Facebook kullanıcısının tamamını hedeflediklerini söylüyor.

Bugüne kadar henüz yatırım almamış olan Davet Postası, Davet Para sisteminden gelir yaratmak istiyor. Kullanıcıların avantaj paketleri veya istedikleri adette alabildikleri Davet Para, davetiye gönderiminde kullanıyorlar. (Her davetiye şablonunun kaç Davet Para olduğu altında belirtiliyor.) Sitede, kullanıcıların, (zarfın iç deseni veya pulu gibi) ek Davet Para harcamasını sağlayacak teklifler de mevcut. Mine, yakın gelecekte, ünlü tasarımcılarla anlaşarak premium davetiye koleksiyonları geliştirmeyi planladıklarını söylüyor.

Mine, gitikçe artan sayıda kurumsal firmanın doğa dostu politikalar izlemesinin Davet Postası için de büyük fırsat yarattığını düşünüyor. Diğer taraftan düğünler hızla sosyal medyaya taşındığı günümüzde, online davetiyelerin de zamanı geliyor. (Örneğin online davetiye girişimi Paperless geçtiğimiz Nisan ayında 25 milyon dolar yatırım almıştı.)

İncelemek isterseniz Davet Postası burada.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.