Yerli yapım Tower Of Tiestru, Steam üzerinden kullanıcılarla buluştu

Yerli yapım Tower Of Tiestru, Steam üzerinden kullanıcılarla buluştu

tower-of-tiestruİlk olarak Kasım 2013'te sizlere  tanıttığımız ve Steam GreenLight üzerinde satışa çıkmak için demo versiyonuyla diğer yapımlarla yarışan Tower Of Tiestru geçtiğimiz hafta itibariyle Mac, Windows ve Linux platformları için Steam üzerinden satışa sunuldu.

Warlock Arts tarafından masaüstü platformu için geliştirilen oyun 3 kişilik çekirdek bir yapım kadrosuna sahip olsa da uzun yıllardır oyun sektörü içerisinde bulunan daha geniş bir ekibin elinden çıkmış. Tower Of Tiestru, Steam platformunun yanı sıra Mac App Store üzerinde de kullanıcılara sunulmuş vaziyette.

Yapımı yaklaşık 6 ay süren oyunun türü ”tower defense” olarak kategorilendirilen ve belirli bir bölgeyi/varlığı koruma hedefi üzerine kurulu. Oyunda ‘Tiestru’ adı verilen bölgemize ışığı geri getirmeye çalışıyoruz buna karşılık olarak ise karanlıktan gelen ‘Ores’ isimli düşmanlarımız bizi engellemeye çalışıyor.

tower of tiestru

Oyunun yapım ve oyuncularla buluşma süreci, Warlock Arts‘ın kurucusu Gökhan Ertem'in söylediğine göre oldukça zorlu geçmiş. Oyunun son kullanıcıyla buluşmasına kadar geçen sürenin 4,5 aylık kısmı yapaya zekanın geliştirilmesi için harcanmış. "Warlock" olarak adlandırılan ve oyun içerisinde ortalığa dizilen kristallerin diziliş ve yapılarına göre  düşmanların hareketleri tamamen değişiyor ve bunun olabildiğince gerçekçi olması için yapay zeka üzerinde oldukça fazla durulmuş.

tower of tiestru 2

Hem Türkçe hem İngilizce dil desteği olan oyunun tanıtım videosunu aşağıdan izleyebilir, dilerseniz Steam üzerinden 7,99 dolara ya da Mac App Store üzerinden 4,99 dolara satın alabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.